Jak jsem si zorganizovala londýnský pokoj + recenze e-shopu Pixers

by - 19.4.17

Ahoj!

Tak půlka dubna je zase za námi. Je neuvěřitelné, jak ten čas letí. Za pár dnů to budou 3 měsíce, co jsme přiletěli do Londýna. Jakmile máme s Přemou volno ve stejný den a je krásné počasí, vyrážíme objevovat nová místa. Zatím teda jen v Londýně. V plánu máme ale i třeba takový Brighton. Abychom měli v týdnu volno ve stejný den, musíme mít opravdu štěstí. A aby nám zrovna v ten den vyšlo počasí, tak na to musíme mít ještě větší štěstí. Musím ale říct, že se nám tu zatím daří, i když se oba poohlédáme po jiné práci. Pokud bych ale v nejbližší době měla změnit práci, určitě Vás o tom budu informovat.

Dnes jsem si pro Vás připravila tak trochu jiný typ článku, než na jaké jste u mě zvyklí. Přemýšlela jsem nad tím, jaký článek napsat a dlouho mě nic nenapadalo. Pak jsem ale přišla na to, že by nebylo špatné využít právě toho našeho miniaturního pokoje, který má mimochodem asi 12 metrů čtverečních a trochu si pohrát s nejrůznějšími tipy týkající se ať už organizace nebo výzdoby.



Pokud máte stejný problém a Váš pokoj není zrovna největších rozměrů, možná se Vám právě tenhle článek bude hodit. Ono totiž bydlet ve dvou lidech v tak miniaturním pokoji vyžaduje určitý řád. V takovémto případě totiž potřebujete využít opravdu každé volné místo a hlavně dbát na pořádek.

Já jsem typ člověka, který má rád změnu. Chvíli se mi líbí to a chvíli zase něco jiného. Už jako malá jsem si ráda stěhovala nábytek v pokoji, a to samé jsem prostě musela udělat i tady. Přestože bychom nábytek v pokoji neměli nijak přemísťovat, neodolala jsem. Pokoj jsem si totiž potřebovala zútulnit - jak říkají angličané - make it cosy. A tady už jsou moje tipy:

1) Uspořádejte si nábytek

Fotku uspořádání nábytku před bohužel nemám, tak Vám sem dám aspoň fotky po. Co se ale týče jednotlivých kusů nábytků, tak tu máme velkou postel, jednu větší skříňku na pověšení oblečení, další skříňku se 4 šuplíky, menší psací stůl a židli.

Před dveřmi máme nyní větší skříňku, vedle které máme také uložené oba kufry (původně byli obě skříně vedle sebe). Hned po levé straně je postel, která zabírá téměř polovinu pokoje (ta byla původně otočená na šířku). No a posledními věcmi, které jsem přestěhovala jsou menší skříň a stolek, který se momentálně nachází hned vedle postele u okna, a který byl původně byl na místě, kde je teď menší skříňka s šuplíky.  




Myslím, že záleží jen a jen na Vás, jak si jednotlivé kousky nábytku uspořádáte. Pokud si nejste schopní představit, jak by Váš pokoj mohl vypadat, nakreslete si třeba stručný plánek. V potaz ale určitě nezapomeňte brát velikost pokoje. Důležité je, aby Vám v místnosti zůstalo volné místo třeba na to, abyste se měli kde převléct, zkrátka abyste se mohli pohnout.

2) Zorganizujte si oblečení a další věci

Jelikož musím skříňky sdílet s Přemou, je to o to těžší. Taky vždycky zabírám 3/4 každé skříňky :-D No a protože v koupelně nemáme žádné úložné prostory, musím veškerou kosmetiku (kromě sprchového gelu, šamponu, kartáčku na zuby a pasty) skladovat v pokoji. No a jestli něco nesnáším, tak jsou to poházené věci v šuplících. Já mám totiž ráda, když mám ve všem přehled. A abych si nemusela kupovat organizéry, použila jsem jen krabičky od bot.

   
První šuplík jsem tedy vyhradila na kosmetiku, kde máme v jedné krabičce nejrůznější kosmetické potřeby,  do další krabičky jsem si naskládala srolované trička (rolováním ušetříte místo třeba i při cestování), no a prostor kolem těchto krabiček jsem využila na menší věci jak je třeba spodní prádlo, ponožky nebo hřeben.

V druhém šuplíku pak mám další část spodního prádla, kalhoty, tepláky, kosmetickou taštičku ať s dekorativní kosmetikou a dál pak sukně a věci na spaní.

Třetí šuplík patří Přemovi a jeho pár kouskům oblečení. No a ten čtvrtý je vyhrazený na věci, které tak často nepoužíváme, takže třeba plavky, léky a nejrůznější elektronika.

Co se týče té větší skříně, do té jsem zařadila věci, které by v šuplících zabírali větší místo (nebo by se tam nevlezli), takže třeba kabát, bundy, mikiny, svetry ale samozřejmě i košile či nejrůznější halenky, které je prostě lepší pověsit. Vím, že někteří třídí oblečení ve skříni podle barev, já mám raději to, když jsou jednotlivé typy oblečení vedle sebe. Dále jsem do skříně zařadila větší kabelku, stativ, prací prášek, povlečení, prostěradla a prostě další věci, které nejsou tak často používané.

V neposlední řadě bych se ráda zmínila o dalším super pomocníkovi, a tím je věšák na dveřích. Na ten odkládáme většinou bundy, které jsme zrovna v daný den používali, ale také třeba lehčí kabelky, šálu nebo ručník. 

3) Vyzdobte si pokoj

Jestli jste viděli moje poslední video na youtube, tak víte, že jsem si v Primarku pořídila nové povlečení. Sice jsme po našem příjezdu povlečení dostali. Každé bylo ale jiné a navíc bylo vidět, že už mělo něco za sebou. V Primarku jsem si tedy vybrala oboustranné povlečení, kdy na jedné straně máte pouze černobílé geometrické vzory, kdežto na té druhé máte opět geometrické vzory, na kterých jsou navíc palmové listy, takže povlečení můžete otáčet zkrátka podle nálady a libosti. Řekla bych, že právě už jen samotné povlečení udělá hodně. 


Bez dekorací by to prostě nešlo a jestli něco miluju, tak jsou to svíčky. Takže jsem si jednu takovou pořídila. Co se týče samotných dekorací, snažte se barvy tak nějak sladit. Dekorace ale samozřejmě vybírejte podle sebe. Já jsem si na menší skříňku postavila již zmíněnou svíčku, dále tu mám knížky, hrníček se štětci na make-up, dřevěnou krabičku se šitím, kterou jsem dostala na Vánoce a pak také organizér se šperky (i když je určený na kosmetiku). Na psacím stole toho už kromě hrníčku s psacími potřebami moc nemáme, jelikož veškeré místo zabírají většinou hlavně notebooky.

   
Jestli něco nesnáším, tak jsou to bílé zdi. Asi víte, že pokud žijete v podnájmu, mnohdy do zdí nemůžete zasahovat, takže si nemůžete přibít ani hloupý obrázek. Jedním z řešení jsou třeba právě plakáty a právě díky české firmě Pixers, která se zabývá výrobou a následným prodejem již výše zmíněných plakátů, fototapet, nálepek či obrazů, jsem měla tu možnost ten náš pokoj pozvednout zase o něco výš. Měla jsem radost z toho, že se plakáty dají jednoduše nechat zaslat i do zahraničí. Co se týče výběru, tak ten je obrovský. Můžete vybírat z nejrůznějších stylů, barev a také velikostí. U mě nakonec zvítězily plakáty 3, a to plakát s tyrkysovým vintage kolem, s motivačním citátem a nesměl chybět ani plakát s jezevčíkem, z kterého jsem samozřejmě měla největší radost :-D


Z čeho jsem měla trochu strach bylo to, že plakáty třeba přijdou pokrčené nebo jinak poškozené. Naopak jsem byla příjemně překvapená, jelikož dorazili v naprostém pořádku.  

   
Pokud tedy hledáte něco, čím Váš pokoj ozvláštnit, stránku www.pixers.cz Vám určtitě doporučuji. Já sama jsem byla nadmíru spokojená jak s její přehledností, tak se samotnou objednávkou. 

Co se týče lepení plakátů na zeď, tak na to jsem použila lepící gumu, kterou seženete v každém papírnictví.

   
Pokud máte další tipy týkající se organizace pokoje, klidně mi dejte vědet do komentářů :)

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů