Raw koláč

by - 11.6.17

Ahoj!

Je opravdu neuvěřitelné, jak ten čas letí. Odpovídá tomu právě třeba to, že už za týden letím domů! Není tomu tak dávno, co jsem musela odpočítávat týdny. Teď už odpočítávám dny... Těším se na to, že zase konečně uvidím svou rodinu, kamarády a samozřejmě naše pejsky. Už teď se nemůžu dočkat :)

Minulý týden jsem na YouTube nahrála video s receptem na raw koláč. Dnes jsem pro Vás ten recept připravila také tady na blogu. 



Podle mě je recept ideální nejen pro vegany, ale také pro ty, co neradi pečou. No a jelikož nám už před pár dny začaly teplé dny, řekla bych, že je vhodný jako taková alternativa k pečení. Asi nikdo z nás si v těchto vedrech nechce dům vytápět troubou ještě víc. A co na něj tedy budete potřebovat?

Nejprve začneme přípravou spodní části koláče, na kterou budete potřebovat:

2 lžíce kakaa
100 gramů ořechů (já jsem použila mandle) 
100 gramů strouhaného kokosu
2 lžíce medu
pár kousků sušených datlí (nemusíte je přidávat)

Co se týče přípravy, tak ta je velmi jednoduchá. Nejprve je potřeba si ořechy rozmixovat na jemnější kousky. Ty pak v misce smícháme spolu s kakaem, kokosem, medem a můžeme přidat také na malé kousky nakrájené datle. Aby směs držela pohromadě, přidáváme vodu, dokud nejsme s konzistencí spokojení. Jakmile máme směs hotovou, přesuneme ji ať už na talíř, plech, či do nejrůznějších nádobek, kde ji uhladíme.

A vrhneme se na horní část.

2-3 uzrálé banány
50 gramů strouhaného kokosu

Banány pouze oloupeme a rozmačkáme vidličkou. V misce už je jen pak smícháme s kokosem. Tuhle směs navrstvíme na spodní část koláč a opět uhladíme. 

Teď už zbývá koláč jen dozdobit. Přes sítko tedy koláč posypte kakaem, ořechy a čímkoliv, co Vás napadne. Já jsem koláč ještě ozvláštnila malinami. Koláč pak dejte aspoň na 2-3 hodiny vychladit do ledničky, aby se jednotlivé vrstvy propojily a koláč pěkně ztuhnul.



Podle mě je takovýto vychlazený koláč ideálně právě v těchto horkých dnech. Co myslíte?

A pokud jste ještě neviděli videorecept, tak tady je.



Mohlo by se vám líbit

1 Komentářů