Recept: Sezónní zelenina - červená řepa

by - 7.10.18

Ahoj!

Tak jak si užíváte podzim? Já se ho vlastně nemůžu nabažit. Vždy, když někam jedeme, obdivuju, jak se všechny stromy a keře pomalu zabarvují ať už do žluta, oranžova či červena. Miluju, když si venku můžu nasbírat nejrůznější podzimní plody jako třeba šípky nebo kaštany.

K podzimu ale také neodmyslitelně patří nejrůznější sezónní potraviny, jako například dýně nebo taky červená řepa. Proto mě napadlo vám dnes ukázat nějaký ten recept. V poslední době jsem si oblíbila saláty na mnoho způsobů, do kterých mnohdy přidávám také cizrnu. Dnes vám tedy dám recept na chutnou, vegetariánskou a taky poměrně zdravou večeři či oběd.


Na celý recept budete potřebovat:

Na pečenou řepu:

červenou řepu
řecký nebo kozí sýr (doporučuji spíše ten kozí, já jsem bohužel v ledničce měla pouze ten řecký)
olivový olej
sůl

Na salát:

cizrnu
zelený salát
jarní cibulku
rajče
papriku
olivy
olivový olej
balzamikový ocet
sůl
pepř
bylinky (já používám směs na řecký salát)

Na kuřecí maso:

kuřecí prsa
olivový olej

pepř

Co se týče postupu, tak ten je hodně jednoduchý. Příprava celého receptu vám nezabere víc jak půl hodiny. Nejdřív ze všeho začněte tím, že si očistíte řepu. Buďte ale opatrní, řepa totiž opravdu hodně barví. Poté ji nakrájejte třeba na kolečka, ty vyskládejte na plech, pokapejte olivovým olejem a jemně osolte. Pečte zhruba na 200°C, 15-20 min (zkrátka podle tloušťky nakrájených plátků) . Po upečení řepu vyskládejte na talířek a přidejte k ní na kostičky nakrájený sýr (pokud chcete mít jídlo čistě veganské, sýr samozřejmě můžete vynechat).



Teď následuje salát. Tady je jen na vás jakou zeleninu zvolíte. Vyberte si prostě takovou, kterou máte rádi. Všechnu zeleninu tedy nakrájíme, přidáme vařenou cizrnu nebo cizrnu z plechovky a podle chuti přidáme olivový olej, balzamikový ocet a ostatní koření. Všechny ingredience smícháme a opět naservírujeme na talířek k připravené řepě. K salátu se skvěle hodí smažené kousky kuřecích prsou, no a vegetariáni můžou zvolit klidně třeba tofu, skvěle se k tomu hodí taky krajíček chleba či knäckebroty.




Jak se vám dnešní článek líbil? Brali byste články s recepty častěji? Budu ráda za vaše názory.

Dobrou chuť!

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů