Jak dodržet novoroční předsevzetí?

by - 5.1.19

Ahoj!

Tak jak si v Česku užíváte to krásné zimní počasí? Upřímně, závidím vám to. Tady v Anglii to totiž letos žádná zima není. Jestli mi tu něco chybí, tak je to zaručeně sníh. Místo sněhu nám tu ale už od prosince rostou narcisy. No řekněte, jestli se ta příroda nezbláznila?!

V dnešním článku bych s vámi ráda nakousla téma novoroční předsevzetí a zkusila zodpovědět otázky typu, zda má vůbec smysl si nějaké předsevzetí dávat, jestli se to dá dodržet, případně jak toho vlastně v průběhu roku dosáhnout.


Abych řekla pravdu, já sama jsem si nikdy novoroční předsevzetí nedávala. A jestli ano, tak si to nepamatuju. Tento rok mě přece jen jedno napadlo a to konkrétně začít víc číst knížky. Jedna z věcí, která mě těší, je právě ta, když se můžu jen tak potulovat po knihkupectví a objevovat zajímavé knihy. O to víc jsem šťastnější, když si nějakou tu knížku koupím. No, a protože jsem těm knihám minulý rok moc nedala, je načase to napravit. Proto mě napadlo si dát aspoň jedno novoroční předsevzetí - každý den přečíst aspoň jednu kapitolu knížky.

Má smysl si dávat předsevzetí?

Pokud jste sami se sebou a celkově s vaším životním stylem spokojení, nemá smysl cokoliv měnit. Možná ale není úplně na škodu se nad uplynulým rokem zamyslet. Právě začátek nového roku vyloženě nabádá k tomu, začít s něčím od znova, naopak s něčím úplně přestat nebo se v něčem změnit. Samozřejmě, že si takové předsevzetí můžete dávat v průběhu celého roku. Zkrátka, záleží jen na vás. Smysl to rozhodně . Druhá věc je, jestli to sami dokážete dodržovat.

Jak předsevzetí dodržet po celý rok?

Myslím, že to, jestli předsevzetí dodržíte, záleží z velké části na vaší vůli. Existují ale kroky, jak se tomu alespoň trochu přiblížit. Tak například si zkuste vytvořit třeba nástěnku. Chtěli byste letos více cestovat? Vytiskněte si z internetu nejrůznější obrázky míst, kam byste se chtěli podívat a vytvořte si třeba myšlenkovou mapu. Pokud chcete jako já začít víc číst, stejně tak si vytiskněte třeba obrázky knížek, které byste si chtěli pořídit. Skvělým tipem taky může být to, když si předsevzetí vypíšete hezkým písmem na papír, který si poté zarámujete. A nezapomeňte, že jsou to jen předsevzetí, takže pokud je nedodržíte, svět se nezboří. Přece jen, za zkoušku to stojí vždycky!


Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů