Jaký byl rok 2019?

by - 31.12.19

Ahoj!

Tak jak jste si užili letošní Vánoce? Nevím, jak to máte vy, ale mně přijde, že neuvěřitelně rychle utekly. Tradičně jsem se každý den přejídala a každý večer si to vyčítala. Taky proto jsem prohlásila, že příští rok musím přesedlat na zdravější cukroví. Tak doufám, že mi to do příštích Vánoc vydrží a neporuším to.

Dnešní článek je vlastně hodně spontánní. Jelikož je dnes poslední den roku 2019, rozhodla jsem se shrnout všechny důležité události letošního roku a zároveň tak trochu zavzpomínat na to, co se za těch 12 měsíců v mém životě stalo a co se změnilo.


Leden

Že se v lednu nedá cestovat? Omyl! My jsme hned začátkem roku využili levných letenek a rozhodli se na víkend vycestovat do irského Dublinu. Dublin nás opravdu uchvátil jak svoji atmosférou, tak nejrůznějšími kavárnami, bistry, hospodami a památkami. V lednu nám do rodiny také přibyl nový člen - Adrien, který se narodil ségře mojí mamky.




Únor

V únoru nás pro změnu v Anglii navštívili naši, se kterými jsme se vydali třeba do Windsoru nebo do Londýna. Únor (vlastně už leden) je v Anglii ve znamení probouzení přírody. Neváhala jsem a tradičně nafotila pár záběrů nádherných květin.



Březen

Pokud si dobře vzpomínám, březen nebyl ničím zajímavý. Podnikli jsme pouze cestu do Londýna, který jsme měli od našeho domku vzdálený cca 30 km. Vlakem jsme tam byli za 45 minut.

Duben

Začátkem dubna jsme se vypravili domů a na jeho konci jsme zavítali na koncert The World of Hans Zimmer, který se konal v Londýně. Zážitek na celý život! Z koncertu bohužel žádné foto nemám, tak zase přidám nějakou tu přírodu.


Květen

Kromě výletu do jihoanglického Hastings jsme finišovali s přípravami na naši červnovou akci - NESVATBU. Hastings by bylo opravdu krásné město nebýt všech těch plážových atrakcí.



Červen

8. června byl náš velký den č. 2. Pokud mě pravidelně sledujete ať už tady na blogu nebo na instagramu, určitě víte, že jsme se brali na Mauriciu. Abychom naši svatbu alespoň trochu oslavili, rozhodli jsme se pro rodinu a kamarády uspořádat takovou větší grilovačku.


Červenec

Červenec byl poměrně klidný. Na konci měsíce nás však naše mamka poctila návštěvou. Využili jsme krásného počasí a vydali se do jedné z nejkrásnějších oblastí Anglie - Cotswolds. Že neznáte Cotswolds? Cotswolds je oblast na západě Anglie, skládající se z několika starodávných vesniček.


Srpen

Srpen pro nás po pár měsících znamenal další cestování. Hned začátkem srpna je zamířili do Portugalska, kde jsme navštívili jak jih - město Faro, tak severozápad - Porto a jednu noc jsme dokonce strávili v Madridu. Hned po tomhle velkém cestování nás čekala ještě cesta do Česka. Naši kamarádi totiž pořádali svatbu. Srpen byl opravdu nabytý. Na konci měsíce k nám přijela ještě ségra, se kterou jsme se vydali do studií Harryho Pottera.




Září

Přijde mi, že roční období bylo v Anglii poměrně posunuté. Už v září se v Anglii totiž začaly objevovat různé podzimní plody, jako třeba šípky. Ten samý měsíc jsme se do Česka vydali ještě jednou. Čekala nás totiž svatba č. 2.



Říjen

Říjen - náš poslední měsíc v Anglii a nám začíná velké balení. V říjnu jsme se také vydali na naši poslední cestu roku 2019. Zamířili jsme do Itálie, kde jsme navštívili Benátky, Veronu a také jezero Lago di Garda. Romantická Itálie nás opravdu uchvátila.


Listopad

Vracíme se domů! Abychom se se všemi přivítali, uspořádali jsme takovou menší welcome party. V listopadu nesmělo chybět taky houbaření nebo třeba návštěva našeho hlavního města - Prahy. A 9. listopadu to bylo rok od naší svatby na Mauriciu!




Prosinec

Kromě pečení cukroví, vánočního dekorování, nakupování vánočních dárků jsem tento měsíc ještě jednou navštívila Prahu a načerpala tu pravou vánoční atmosféru. Vánoce jsou za námi a teď už jen čekám na ten další rok. Rok 2020!


Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů