Jak čistit štětce na make-up

by - 6.3.16

Ahoj!

Dnes jsem si pro Vás připravila článek na téma čištění štětečků na make-up. Já čistím štětečky jednou týdně, a to vždycky v sobotu nebo v neděli, protože přes všední dny chodím do práce, a štětečky, které používám denně by nestihly pořádně proschnout.

Musím se přiznat, že dříve jsem štětečky nečistila vůbec. Nikdy mě nenapadlo, že se v nich může usazovat tolik nečistot a bakterií. Poté co jsem se o líčení začala více zajímat, jsem zjistila, že starost o štětce je opravdu nezbytná. Zamezíte tím například tvorbě případných ekzémů či akné.

Existuje několik tipů jak štětečky čistit. To tady ale dnes rozebírat nebudu. Vybrala jsem jen jeden způsob, a to ten, který se mi osvědčil, a který zároveň vyjde asi nejlevněji.

Jediné co potřebujete je voda a šampón. Já používám ten dětský od Johnson´s, který vás vyjde okolo 50 Kč.



Stačí když si trochu šamponu vymáčknete do dlaně nebo do mističky s vlažnou vodou, a štětinky opatrně vyperete. Voda by se ale neměla dostat do míst, kde jsou štětinky slepené k sobě. Štěteček by se tak mohl poničit, a štětinky by mohly začít vypadávat. Potom už jen štětečky položíme na papírový ubrousek nebo ručník a necháme proschnout.



Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů