Proč si (ne)pořídit jezevčíka?

by - 8.6.16

Ahoj!

Dlouho jsem přemýšlela o čem napsat další článek. Nápady na videa by byly, ale nechci Vás obírat i o nějaké to počtení, a tak jsem usoudila, že je čas si dát zase nějaký ten psí článek :))

Na internetu jsem už několikrát narazila na to, pro koho je právě jezevčík vhodný a pro koho ne. Uvědomila jsem si, že při pořizování těch našich pejsků jsme na nějaké internetové rady vlastně ani nedali. 

I když jsou jezevčíci lovečtí psi, můžu říct, že ne každý je určen pro lov. Tak například naše Fany je typický psí povaleč. Jinak jsou jezevčíci aktivní pejsci, kteří potřebují kontakt, takže pokud si chcete pořídit hlídacího psa, který by měl být uvazaný u boudy, jezevčík by to rozhodně neměl být. Jelikož jsou jezevčíci malí pejsci, hodí se jak do domu, tak do bytu. Ovšem u druhé možnosti musíme brát v potaz, že bude nutné chodit s pejskem často ven. 

Už několikrát jsem slyšela, že jezevčíci jsou ostří psi a jednoduše po člověku vystartují. Myslím si ale, že pokud se k jezevčíkovi budete chovat tak jak máte, nemusíte se bát jakékoliv negativní reakce. Další věcí, kterou můžu potvrdit, je fakt, že jsou to neuvěřitelní mazlíci, kteří milují lidský kontakt, a nenadarmo se říká, že je pes nejlepším přítelem člověka. 

Máte doma také jezevčíky nebo i jiné pejsky? Jestli ano, určitě mi napište do komentářů své zkušenosti. 


Mohlo by se vám líbit

5 Komentářů

  1. Kdysi jsme měli slečnu jezevčíka a byl to opravdu zlatý pes. Jezevčíci mají obecně krásný kukuč a jsou roztomilí, ale jejich tvrdohlavost mě občas dokáže vytočit (zřejmě jak u kterého jezevčíka ale). Nyní máme křížence bišonka a trpasličího jezevčíka a musím říct, že jeho osobnost je občas opravdu vytáčející, ale jinak je hodný :D Každopádně krásná fotečka:)
    coffeewithsachi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, mám 15 ročnú jazvečiu dámu. Ostrá je, zárezov má minimálne 50. Od ľudí, po psov, mačky už nestíha. Ale chňape, kade chodí. Tvrdohlavá ako sviňa, najviac brechá a stále frfle, v jedle je neskutočne vyberavá, že šunka bez konzervantov ? Vážne ? bleee Dostala som ju pred rokom, sestra uz nemala čas na ňu a že na dedine bude mať dôchodok ako na Floride... ale aj tak ju milujeme. Už sme ju museli dať pozašívať, neviem, prečo si myslela, že nášho bulldoga dá dole. No je to superstar :) Inak je to gaučoidný pes, miluje úplne a má ten pohľad jazveca. Určite odporúčam, keď ju miluješ, nie je čo riešiť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš nejmladší, Fido, by se také nejradši porval s každým psem :D a o kočkách nemluvě... zkrátka, každý pes je jiný :)

      Vymazat
  3. Mám jezevčáho dědečka a 2 mladý Jack Russelly :D jako mladoch byl jezevčík děsný šídlo a nikdy bych neřekla že bude ostřejší! Jsou to prostě dlouhý salámci♥

    OdpovědětVymazat