Co poslouchat o Vánocích?

by - 30.11.16

Ahoj!

Další vánoční článek je tady a s ním i tip na to, jak si zpříjemnit volný čas. Já patřím k lidem, kteří se na Vánoce (vlastně už asi měsíc před Vánocemi :-D ) neobejdou bez vánoční hudby. Teď ale nemyslím českou klasiku (tím nechci říct, že ji nemám ráda), ale takové ty americké skladby typu All I want for Christmas is you! Možná to zní trochu jako kýč, ale pro mě tato hudba neodmyslitelně k Vánocům patří.

Miluju, když si můžu těmito písničkami zpříjemnit třeba cestování z Brna nebo si je pustím jen tak pro radost. No a pokud patříte taky do téhle skupinky posluchačů, mám tu pro Vás tipy na skvělou vánoční hudbu.

Jestli mi něco evokuje Vánoce, tak je to právě zpěvačka Enya. Ani nevím, kdy jsem ji slyšela poprvé, snad před 13 lety, a můžu říct, že se mi zalíbila hned na první poslech. Na Vánoce bych Vám určitě doporučila její CD s názvem And Winter Came.

A tady je ukázka z CD And Winter Came - skladba s názvem Journey Of The Angels.


Dalším interpretem, kterého jsem si zamilovala, je kanadský zpěvák Michael Bublé. Právě na jeho CD Christmas najdete snad nejklasičtější americké vánoční skladby, včetně těch, které znáte v českých verzích.

A tady je ukázka skladby It´s Beginning To Look A Lot Like Christmas.


Třetím a posledním interpretem je Kelly Clarkson, kterou zná snad každý. I ta nazpívala krásné vánoční album s názvem Wrapped in Red. Jestli je na jejích písničkách něco magického, tak je to kromě samotných melodií i zvuk praskajícího ohně v krbu, který tvoří jakési pozadí každé skladby.

A opět ukázka - tentokrát je to písnička s názvem Please Come Home For Christmas. 


Zkuste si tyhle alba pustit třeba k vánočnímu úklidu. Jednou z mých tradic je to, že když si třeba zdobím pokoj vánočními dekoracemi, pustím si k tomu právě tuhle hudbu a nebo nějaký vánoční film. Mimochodem, když už jsme u těch filmů, na mém youtube kanále chystám vánoční edici, která bude také obsahovat video s tipy na vánoční filmy.

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů