Změna je život

by - 24.1.17

Ahoj!

První měsíc nového roku nám za chvíli končí, stále jsme ale na začátku. A právě tohle období je podle mě ideální na to, začít s něčím novým, zkrátka něco ve svém životě změnit, vydat se naproti novým zkušenostem, výzvám či životním cílům. Dnes ale nepůjde o žádnou filozofii nebo rozebírání toho, jak této změny dosáhnout. Chci se s Vámi podělit o to, jaká změna právě mě začátkem února čeká.

Přestože tuto skutečnost s přítelem plánujeme už nějakou dobu, rozhodla jsem se ji vypustit do světa až teď. Nerada bych totiž třeba před dvěma měsíci psala o něčem, co v té době ještě nebylo stoprocentní. Pojďme ale k věci.

O co jde?

Po delších úvahách a rozmýšleních jsme došli k závěru, že život, který momentálně žijeme, či práce, ve které pracujeme nás nikam neposouvá, a tak je čas vyzkoušet něco jiného. A tak nás napadlo, že zkusíme vycestovat. A jako cílovou zemi jsme si vybrali Velkou Británii, konkrétně Londýn. Londýn ale nevidíme jen jako příležitost si vydělat peníze, ale také jako možnost poznat spoustu nových míst a já také jako příležitost k tomu se zlepšit ať už v blogování nebo vlogování.



www.pixabay.com

Kdy odlétáme?

Co se týče počátku naší cesty, tak ta začíná už 6. února. Tentokrát jsme vsadili na leteckou společnost Wizzair, která nás z Brna dopraví na londýnský Luton, odkud nás bude opět čekat cca dvouhodinová cesta přímo do Londýna. Teď už s sebou nepovezu jen malý baťůžek, ale velký cestovní kufr :D (do kterého ale musíme s přítelem nacpat veškerý náš majetek).

Kde budeme bydlet a pracovat?

S hledáním ubytování a práce nám pomáhá pan Josef Holoubek, na kterého jsme narazili na internetu. Jeho stránky (odkaz najdete TADY) jsou plné užitečných rad právě pro ty, kteří se stejně jako my chystají vycestovat do Londýna. Ze začátku budeme nejspíše bydlet s dalšími lidmi, ale postupem času bychom si rádi našli nějaký menší byteček jen pro nás 2. No a co se týče práce, tak tu si začneme shánět po příjezdu. Během tohohle našeho velkého dobrodružství se chystám samozřejmě vlogovat. Takže se už teď můžete těšit na nová videa :)

https://pixabay.com/
www.pixabay.com


Jak dlouho se v Londýně zdržíme?

Jak dlouhou dobu v Londýně strávíme zatím není jisté. Naše vize je 3 - 4 roky. Jak říkám, je to zatím jen vize. Může se stát, že se nám tam nebude líbit, nebudeme spokojeni a vrátíme se domů.

Doufám tedy, že se v Londýně co nejdřív zabydlíme a najdeme dobrou práci, ve které budeme spokojeni. Tak nám držte palce :)

Mimochodem, tentokrát jsem článek z rubriky Jak jsem... nepsala v našem nářečí, tak mi napište jak by se Vám tyto články víc líbily? Jestli ve spisovné češtině a nebo právě v tom slováckém nářečí. Budu ráda za každý názor.



Mohlo by se vám líbit

4 Komentářů

  1. Milá Carol,
    Moc a moc Vám to přeju! Opravdu, mám radost, protože Londýn miluju! Byla jsem tam 3× jako au-pair, se školou a na zkušenou. A slyšet, že tam jde někdo žít je super! To byl vždy můj sen... ale být tam déle/napořád. Londýn je opravdy busy/zaneprázdněné velkoměsto, které nabízí snad vše!
    Jo a je mi asi jedno, kterou češtinou budeš psát, hlavně že budeš psát z Londýna! :D
    Měla bych pár otázek. Byla bych moc ráda, pokud by mohly být zodpovězeny... aspoň v dalších článcích. :-) Jedete přímo do centra Londýna - The City of London? Jakou práci byste rádi měli? Třeba práci v restauraci (to je pro cizince nejběžnější) nebo vaši profesní? A pak, snad nebudu moc zvědavá, jak si představujete návrat do ČR? Chtěli byste se tady už pak napořád usadit? Přijde mi to celkem těžké, jednak proto, že ten plat ve VB je mnohem vyšší a pak, v Londýně se rozhodně nudit nebudete. (Já se v ČR trochu nudím...) :D
    Tak přeji mnoho odvahy, vytrvalosti a zážitků!
    Aňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za krásný komentář :) Pokud se nám v Londýně zadaří, určitě se můžeš těšit na další články, ve kterých se budu snažit zodpovědět na tvé otázky, a také budu točit videa :)

      Vymazat
  2. Držím vám palce, ať brzo najdete vysněnou práci. Ráda bych se do Londýna znova podívala, byla jsem tam naposledy před deseti lety na svatební cestě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podporu :) Věřím, že se do Londýna zase podíváš :)

      Vymazat