Co nosím v baťůžku? | What´s in my backpack?

by - 25.4.17

Ahoj!

Bohužel tak nějak zjišťuju, že jsem poslední dobou hrozně zlenivěla. Na volné dny si totiž vždycky naplánuju to, co bych chtěla za celý den stihnout, a nakonec to stejně dopadne tak, že strávím celý den v posteli, dívám se na filmy, maximálně jdu nakoupit (v ochodě si samozřejmě koupím brambůrky, které jsem si už tolikrát zakazovala), na závěr dne něco uvařím a je to. Co ale nastane pak? Pak si samozřejmě začnu vyčítat, proč jsem vlastně neudělala to, co jsem chtěla udělat? Proč jsem to zase odložila? A aby toho nebylo málo, začnu si také vyčítat to, proč jsem už konečně nezačala s nějakým sportem, se zdravější stravou, s dřívějším vstáváním... Proč ten volný čas nevyužiju prostě na něco užitečnějšího, například na natočení nového videa či napsání nového článku, když bych se ráda v blogování posunula o kus dál? Proč se nesnažím hledat jinou práci, abych se nemusela domů vracet každý den pozdě v noci? Myslím, že je nejvyšší čas s tím vším něco udělat!

Regrettably, I found out that I have become lazy recently. I always make a plan for my days off, all the things I would like to do in a day. Finally, I spend all the time in my bed watching movies, maximally I go to the shop to buy some food (of course that I buy a packet of crisps, which I banned to myself), I sometimes cook a dinner and that´s it. But then? Then I start to reproach why didn´t I do what I wanted? Why did I postpone it again? On top of that, I also start to reproach why didn´t I start to do some sport, to eat healthily, to wake up early... Why don´t I use all the free time for more useful things, for example making of a new video or writing an article? I want to get better! Why don´t I try to find a new job if I don´t want to come home late at night? I guess, it´s time to start to do something!

Dnešní článek ale bohužel nebude o tom, jak všechny tyhle problémy překonat. Dnes jsem si pro Vás připravila článek o tom, co nosím ve svém baťůžku, nikoli v kabelce. V baťůžku, který se před pár týdny stal mým nejoblíbenějším a zároveň nejpohodlnějším doplňkem, a který jsem si pořídila v Primarku (můj nejnovější haul z Primarku najdete TADY). Mezi ty nejzákladnější věci, bez kterých nikdy nevycházím z domu patří mobil, peněženka, klíče a papírové kapesníčky. Těch věcí, které s sebou ale nosím, je samozřejmě mnohem víc.

Today´s article will not tell how to ask and solve all these questions. I prepared an article which is called What´s in my backpack (not in bag). In a backpack, which became my most favourite and most comfortable accessory and which I bought in Primark (you can find my newest Primark haul HERE). I never go out without my mobile phone, my purse, my keys and paper tissues. Of course that there are many other things. 



1. MOBIL - Myslím, že v dnešní době už je vlastně nemožné bez mobilu existovat, a to jsem zjistila hlavně v Londýně. Přijde mi, že lidi jsou tady na mobilech tak nějak závislí. Při cestování v metru drží mobil v ruce snad 80% cestujících, mezi které samozřejmě patřím občas i já. Naštěstí ale nejsem ten typ, který by si bez mobilu nemohl dojít ani na záchod.

1. MOBILE PHONE - In my opinion, nowadays it is impossible to live without a mobile phone, that is what I found out in London. I would say that people are dependent on them. When I travel by underground, I can see almost 80% of all the people holding a mobile phone, including me sometimes. Luckily, I am not the type of person who even cannot go on toilet without a mobile phone.

2. PENĚŽENKA - Moji nejnovější peněženku jsem si pořídila v Primarku. Je lesklá, fialová a musím říct, že mě zaujala hned na první pohled. Momentálně jsem však české koruny musela na nějakou dobu vyměnit za anglické libry :)

2. PURSE - My newest purse is from Primark. It is glazy, violet and I have to say that I knew that I have to buy this purse at first glance. I just had to replace Czech crowns by English pounds.

3. KLÍČE - Musím říct, že klíče které momentálně nosím jsou o dost lehčí. V ČR totiž můj svazek klíčů obsahoval kromě klíčů od domu, od brněnského bytu, od práce a od kola i pár těch klíčenek. Zato tady v Anglii mi vystačí klíč od pokoje a 2 klíče od domu.

3. KEYS - My English keys are much lighter than the Czech ones. My Czech bunch of keys included the keys from home, the keys from flat in Brno, the keys from work, a key from my bicycle and also some key tags. Here in England I make do with a key from my room and 2 keys from house.

4. PAPÍROVÉ KAPESNÍČKY - Bez těch už prostě nedokážu existovat. A to hlavně kvůli mým problémům s nosem. Zatím to totiž vypadá tak, že jsem odkázaná k celoživotnímu smrkání :-D Mimochodem, radši mám ty 2-vrstvé :-D

4. PAPER TISSUES -I just cannot live without them because of the problems with my nose. I am afraid that I am reliant on whole-life blowing. By the way, I prefer 2-ply tissues :-D

5. NOSNÍ SPREJ - Stejně jako bez kapesníčků se neobejdu ani bez spreje do nosu. Není horší pocit, než mít ucpaný nos!

5. NASSAL SPRAY - I also cannot get along without a nassal spray. There is no worse feeling than blocked nose!


6. KRÉM NA RUCE - Krém na ruce se mi hodí hlavně po práci, po které mám pravidelně suché ruce. Obvykle u sebe nosím klasickou Indulonu, kterou bych ráda poté, co ji spotřebuju, vyměnila za krém menších rozměrů, který se mi krásně vleze do baťůžku a bude zabírat menší místo.

6. HAND CREAM - I use my hand cream especially after work because I always have very dry palms. I usually use classical Indulona or other creams. After runing out of it, I would like to buy a smaller cream that will not take so much space in my bag.

7. BALZÁM NA RTY - Jelikož trpím na věčně suché a popraskané rty, balzám u mě prostě nesmí chybět. Momentálně s sebou nosím balzám s příchutí vanilky z M&S. 

7. LIP BALM - Because of my dry and crakled lips I have to use a lip balm very often. Nowadays I am using a vanilla lip balm from M&S.


8. KOSMETICKÁ TAŠTIČKA - Abych tyhle všechny kosmetické věcičky neměla v baťohu jen tak poházené, nosím s sebou i malou kosmetickou taštičku. Jak jste se dozvěděli v minulém článku, mám prostě ráda vše zorganizované.

8. BEAUTY BAG -To avoid a mess in my backpack I always take a small beauty bag with me. I just like when everything is organized.

9. ZRCÁTKO - V Londýně jsem se konečně odhodlala a pořídila si malé kulaté zrcátko do kabelky. Vždy, když si potřebuju překontrolovat make-up, stane se zrcátko skvělým pomocníkem.

9. SMALL MIRROR - I finally determined and decided to buy a small round mirror. This small mirror becomes a helper always, when I need to check my make-up.

10. DEŠTNÍK - Bez čeho byste v Londýně rozhodně neměli odcházet z domu, je deštník. I když jsme za celou tu dobu, co jsme tady, toho deště ještě moc nezažili. Zkrátka, londýnské počasí je nevyzpytatelné.

10. UMBRELLA -When you are in London, you definitelly should not leave your house without an umbrella . Actually, I have to say that it has not been raining much since we arrived in London. London weather is really enigmatic.





Mohlo by se vám líbit

5 Komentářů

  1. Já osobně mám radši batůžky než kabelky, ty mám doma jen 2. Batůžek je pohodlnější a navíc se do něho více vejde. Nedokážu si představit, že bych všechny svoje věci narvala do kabelky :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kabelky ráda, ale pokud s sebou potřebuju víc věcí, tak je ten baťoh pro mě prostě pohodlnější :)

      Vymazat
  2. Podľa mňa samé praktické veci. Aj keď sprej do nosa v taške nemám keďže s tým problém nemám, miesto toho tam mam ale ústny sprej miesto zuvaciek ktorý mi nemôže chýbať :)


    Čo je dobré to musím mať :)

    OdpovědětVymazat
  3. *what's (nadpis) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš moc pěkný batůžek . :) a nosím podobné věci. :)

    OdpovědětVymazat