Jak si zpříjemnit ranní vstávání? | How to make getting up more enjoyable?

by - 9.5.17

Ahoj! 

První třetina května je za námi, ale ty další 2 nás stále čekají. Co se ale týče londýnského květnového počasí, musím říct, že to není žádná sláva. Už několik dnů je tady stále zamračeno, prší a teploty taky nic moc. A právě kvůli tomuhle depresivnímu počasí vím, že bych tady prostě delší dobu žít nemohla. Člověku se totiž nic nechce. 

The first third of May is over but there are still other two which have been waiting for us. As far as the London May weather is concerned, it is not very nice. It has been cloudy, rainy and cold. And just because of this I know that I would not like to live here for a long time. You have no mood to do anything.

Minule jsem Vám představila 5 tipů na to, jak si právě takovou depresivní náladu o něco vylepšit. Dnes bych v tomto tématu chtěla pokračovat a dát Vám pár tipů na to, jak si zpříjemnit ranní vstávání.

Last time, I introduced  to you 5 tips how to avoid a depressive mood. And today, I would like to continue in this topic and give you some tips how to make getting up more enjoyable.

Určitě znáte ten pocit, když musíte vstávat a tak strašně se Vám nechce. Pro mě samotnou je vždycky nejtěžší se z té postele vůbec vyhrabat a donutit se vstát. Na tohle Vám asi žádný tip bohužel nedám, ale zkusím Vám dát pár osvědčených rad, které Vás tak nějak nastartují do nového dne.

I am sure that you know the feeling when you have to get up and it is so difficult. For me it is always so hard to wake up. I am not going to give you a tip for this. What I would like to do is to advise you how to start a new day.

Dejte si rychlou sprchu

Co mě osobně hodně pomáhá je rychlá sprcha po probuzení. Stačí opravdu jen 30 sekund. Na co nikdy nezapomínám je i opláchnutí obličeje, hlavně očí, které jsou po ránu ještě ospalé. No a jelikož se člověk navíc v noci i trochu zpotí, ranní sprcha tak přijde vhod dvojnásobně.

Have a quick shower 

Shower is the thing that always helps me and it can take just 30 seconds. I never forget to cleanse my face as well, especially the eyes. Because you also sweat a little bit during the night, the morning shower is great also for this reason.

www.pixabay.com
Otevřete okno

Pokud spíte v noci se zavřenými dveřmi a Váš pokoj není zrovna největších rozměrů jako ten náš, čistý vzduch do pokoje prostě nemůže pronikat. Vemte si, že spíte třeba 8 hodin, vzduch v pokoji je vydýchaný, a možná to je jeden z hlavních důvodu, proč se Vám taky tak nechce vstávat. Po probuzení tedy otevřete okno aspoň na pár minut.  

Open a window

If you sleep with closed door and your room is not very big, the fresh air is not in a position to get in. Let´s say that you sleep for 8 hours, the air in your room is very stuffy and maybe that this is the main reason why it is so difficult to get up. So never forget to open the window after waking up.

www.pixabay.com
Připravte si snídani

Tenhle bod jsem zmínila už v minulém článku, ale myslím, že není na škodu ho zmínit podruhé. Jak jinak načerpat ráno energii, než tím, že si dáte něco dobrého k jídlu. Hodně lidí stále snídani vynechává, což je podle mě obrovská chyba, přitom by stačilo si zakousnout i obyčejné jablko, nebo si oloupat banán. Jak to máte se snídaní vy? Snídáte nebo ne?

Prepare a breakfast

 I have already mentioned this in my previous article. The best way how to get new energy is to have something good to eat. There are still many people who do not have breakfast in the morning. But this is a huge mistake. It could be enought to have just an apple or a banana. What about you and breakfast? Do you have it or not?


Přestože rad není moc, mně samotné se vždy osvědčili a dokázali mi ráno aspoň trochu usnadnit. A jak vypadá Vaše ráno? Máte také své osvědčené tipy, jak se ráno probrat?

There are not much advice but they can always make my morning much easier. How does your morning look like? Do you have any other tips?

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Mě teda největší problém dělá vůbec vytáhnout sama sebe z postele. Potom to sice není o moc lepší, ale co mě zaručeně pomůže probudit a naladit se na to, že musím existovat je cvičení. Nic světoborného, žádné hodinové posilování a zvedání činek. Jen se protáhnout, popřípadě zaběhat si.
    Každopádně jako zpříjemnění nejlépe funguje dobrá snídaně.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě je tohle dost nereálné :D já jsem ráda, že si ke snídani zvládnu udělat smoothie, protože to vlastně za mě udělá mixér :D ale určitě bych chtěla vyzkoušet tu sprchu hned takhle po ránu, musí to být pořádná nabíječka :D

    OdpovědětVymazat