Přečteno #2

by - 12.10.17

Ahoj!

Tak u nás v Aglii běží podzim v plném proudu. Všude plno listí, věčně pochmurné a deštivé počasí... Jak to tak znám, tak podzim bude za chvíli pryč a pomalu nám bude začínat zima. Jsem zvědavá, jestli se tady dočkáme vůbec nějakých sněhových vloček. Doufám, že jich spadne aspoň pár...

www.pixabay.com
Na dnešní den jsem pro Vás přichystala pár tipů na knížky, které jsem v poslední době přečetla. Pro mě jsou to vlastně knížky cestovní, jelikož jsem je všechny přečetla při cestě metrem ať už do práce nebo z práce. Upřímně, já jsem spíše na tu romantiku, takže milovníci sci-fi či fantasy si tady bohužel to své nenajdou. 


1) Láska z Paříže - Alexandra Potter 

Tak od téhle knížky bylo hodně těžké se odtrhnout. Asi se ptáte proč, že? I když podle názvu knížky můžete usoudit, že bude knížka plná romantiky, ve skutečnosti tomu tak není. Naopak, knížka je spíše dobrodružná a tajemná. No a o čem že knížka je? Mladá Angličanka Ruby přijíždí i se svým jezevčíkem do Paříže za kamarádkou, která pracuje se starožitostmi, a díky které bude mít možnost vstoupit do tajemného francouzského bytu, ve kterém už desítky let nikdo nebydlel. Nedá jí to a po tajemství bytu začne pátrat. Jak ale celá knížka skončí Vám samozřejmě neprozradím :)

2) Jezevčíkova kocovina - Frauke Scheunemannová 

Pokud si vzpomínáte, tak v prvních knižních tipech jsem Vám doporučovala knížku Z pohledu jezevčíka, no a Jezevčíkova kocovina je vlastně dalším pokračováním o neposedném jezevčíku Herkulesovi. V tom minulém dílu se mu pro svou paničku podařilo najít to pravého muže. Jejich vztah ale bohužel začíná něco či někdo kazit a Herkulesovi nezbývá, než případné katastrofě zabránit. Herkules se musí vypořádat nejen s lidskou láskou ale zároveň nově i s láskou psí. Knížka je ideální pro milovníky jezevčíků!

3) Továrna na sny - Anie Songe 

Pokud neznáte blogerku Anie Songe, určitě mrkněte na její stránky či e-shop. Kromě různých ručně výráběných věciček tam najdete i tuhle knížku. V ní Anie popisuje jak životní zkušenosti, tak zážitky z cestování. Knížka, která je spíše motivačního rázu je zábavná, ale zároveň i poučná. Musím říct, že jsem se v některých kapitolách zkrátka našla. Knížku jsem měla za pár dní přečtenou. Kromě čtení si v knížce můžete i vymalovávat.  


Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Já ted' čtu Říši bouří (série Skleněný trůn-5. díl) od SJM <3 jsem zatím na začátku...

    OdpovědětVymazat