Rozhovor s Verčou z blogu Veronique Beauty

by - 20.11.17

Ahoj!

Na dnešní den jsem si pro Vás přichystala trošku speciální článek a to konkrétně rozhovor. Tenhle typ článku jste u mě na blogu ale mohli vidět už minulý rok. Tenkrát jsem vyzpovídala blogerku Timku z blogu www.timkablog.sk. Její blog byl zaměřený na studium. Tentokrát jsem pro Vás vybrala blog z docela jiného soudku. Blogerka Verča z blogu Veronique Beauty se věnuje ať už kosmetickým recenzím, receptům či make-up tutoriálům. Musím přiznat, že Verča je nejen moje spolužačka ze střední, ale také člověk, který mi pomohl s vytvářením mého blogu, za což jsem jí nesmírně vděčná. Už Vás ale určitě zajímá, na co, že jsem se jí vlastně ptala...


1.  Pro ty, co tě ještě neznají, můžeš se nám ve stručnosti představit?

Určitě můžu :) Mé jméno je Veronika. V současné chvíli žiji již šestým rokem v Brně, kde studuji právo na Masarykově univerzitě. Mou velkou vášní je kosmetika a tou se také již třetím rokem zabývám profesionálně jako vizážistka.  K té jsem měla delší a kostrbatější cestu, ale jsem šťastná, že jsem se k ní dostala, protože je to něco, co mě baví a co dělám ráda, což bohužel nemohu říct o své škole. Takže mé plány do budoucna? Být skvělou make-up artistkou!

2.  Kdy jsi založila svůj blog Veronique Beauty a co Tě k tomu vedlo?


Blog jsem založila na začátku roku 2016 a měla jsem k tomu docela jednoduchý důvod. Na každém focení nebo při líčení měly slečny různé otázky ohledně kosmetiky a tak jsem si říkala, že by třeba můj pohled na věc zajímalo více lidí. A tak jsem rozjela blog Veronique Beauty. Pokud mě již sledujete, asi vidíte, že je to trošku jako na houpačce, mám období, kdy je pro mě blog nejlepším časem v měsíci a mám na něj dostatek času. Pak jsou bohužel také období, kdy prostě čas není vůbec na nic a musím jej trošku odložit na vedlejší kolej, což mi velice vadí vzhledem ke mně samé, jelikož chci něco vybudovat, ale především kvůli mým čtenářům, protože je smutné, když vydám jeden článek za celý měsíc. 

3.  Máš v blogerském světě nějaké vzory?


Asi nejsem tak úplně člověk, který k někomu vzhlíží, někoho obdivuje každý den. Většinou se snažím, abych vydala originální obsah - takže se snažím nikoho nekopírovat. Ale určitě jsou určití lidé blogerské scény, u kterých se mi líbí jejich práce. Například se mi moc líbí kvalita fotek u OK make-up nebo zapálenost a soustředěnost u El Beauty. Jsou to spíše takové drobnosti, které mě u každého zaujmou, než že bych se někomu chtěla podobat. Což je právě v kosmetickém blogerském světě velice náročné, protože spousta blogů se podobá, jako vejce vejci. 



4. Kromě blogování taky studuješ a zároveň pracuješ jako vizážistka. Daří se ti všechno skloubit dohromady?


Někdy je to náročné, někdy jedna z mých aktivit musí jít trošku stranou. Školu se snažím nezanedbávat, ale upřímně jsem nikdy nebyla student, který sedí každý den u učebnic.  Většinou, když něco odsunu, je to právě blog, což jak jsem již říkala, mě vždy hodně mrzí. Vizážistiku se snažím vždy dodržet, protože kdybych slíbené termíny rušila, mohla bych svůj sen rovnou zabalit. Abych vše zvládala, snažím se důkladně vše vyplňovat do svého diáře, který je mi velkým pomocníkem, ale ještě navíc bych potřebovala naučit se svůj den organizovat již v průběhu, abych pak neskončila u jedné věci 4 hodiny, když toho mám ještě v plánu tolik stihnout.

5.  Čas neuvěřitelně letí a za pár týdnů tu máme opět Vánoce. Jak tenhle svátek prožíváš a kdy začínáš nakupovat dárky?


Vánoce miluji. Mám ráda sváteční výzdobu, vůni cukroví, vánoční trhy i vymýšlení a nakupování dárku. Tento rok pro mě budou trošku smutnější, protože je budu poprvé slavit jako single lady, ale snad to zvládnu i tak. V tuto chvíli se již snažím dát dohromady pár vánočních článků a především velkou adventní soutěž pro mé fanoušky na blogu i sociálních sítích. Pokud se vše povede, bude v prosinci hned několik krásných soutěží, na které se již teď můžete těšit.


6.  Jaké jsou tvé plány na příští rok (ať už v blogování či líčení)? Dáváš si novoroční předsevzetí?


Většinou si novoroční předsevzetí snažím nedávat. Jsem v tomhle naprosto hrozná a vím, že je nebudu schopná dodržet. Ale dobře, jedním takovým předsevzetím je, abych si dokázala pořádně zorganizovat čas.  Time management opravdu není má silná stránka a vím, že na tom budu potřebovat více zapracovat. A nějaká má přání, které se budu snažit splnit jsou – pravidelně se vrátit do blogování, naplno rozjet svou vizážistickou kariéru, pořídit si auto, abych byla lépe pohyblivá, co se týče dojezdu ke klientkám, a ráda bych si zařídila menší studio, kde bych mohla nejen líčit, ale také pořádat vizážistické kurzy pro své klientky. 

7.  Máš nějaký cíl, kterého chceš v životě dosáhnout?


Být šťastná. Možná to zní strašně suše a jednoduše, ale po všem, čím jsem si ve škole prošla, chci být prostě jen šťastná – tedy mít práci, která mě bude bavit a naplňovat, a k tomu rodinu, která pro mě bude vším.


V tomto článku byly použity fotografie z facebookové stránky Vizážistka Veronika Šáchová.

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů