Mé oblíbené vánoční pohádky

by - 11.12.17

Ahoj! 

Také už začínáte odpočítávat dny do Štědrého dne tak jako já? Vánoce totiž miluju! Bohužel je ale tento rok kvůli předraženým letenkám nebudu trávit v České republice, ale tady v Anglii. Budou to tak pro mě první Vánoce bez rodiny... 

Abych řekla pravdu, pro mě začínají Vánoce vlastně už 1. prosince. Už začátkem prosince totiž všechno zdobím vánočními dekoracemi, sleduju vánoční filmy a pohádky. A jak to máte Vy?

Právě proto, že tu máme za chvíli Vánoce a jako každý rok lze očekávat, že se televizní stanice budou předhánět v tom, kdo odvysílá lepší pohádku, jsem pro Vás v dnešním článku připravila tipy, které by Vám mohli právě při výběru té správné pohádky pomoci. 

Dvanáct měsíčků

Kdo by neznal příběh Marušky, kterou zlá macecha poslala v zimě pro jahody? Přestože je pohádka na ČSFD hodnocená pouze 54%, já jsem si ji zamilovala hned na poprvé, co jsem ji viděla v televizi. Jedním z důvodu, proč je tahle pohádka mou oblíbenou je také to, že se natáčela v Rožnově pod Radhoštěm, a to konkrétně v krásném rožnovském skanzenu, kam jsme dřív pravidelně jezdívali s rodinou před Vánoci. 


Anděl páně

Krásný vánoční příběh odehrávající se jak v nebi, tak na zemi, vypráví o čertovi a andělovi, kteří jsou jednoho dne vysláni samotným Bohem na zem. Anděl Petronel, kterého ztvárnil skvělý herec Ivan Trojan, je totiž pověřen úkolem napravit alespoň jednoho hříšníka. Společnost mu dělá čert Uriáš, kterého si zahrál neméně charismatický Jiří Dvořák


Láska rohatá

I když se pohádka svým dějem k Vánocům neváže, já bych si bez ní vlastně Vánoce nedovedla představit. Čert s podivným jménem Záprtek dostává těžký úkol. Musí totiž získat pekelný úpis od člověka. Při tomhle hledání potkává služebnou Aničku, která byla pověřena neméně těžkým úkolem. V hlavní roli tentokrát s Jirkou Mádlem a Tatianou Pauhofovou.


Veselé Vánoce přejí chobotnice

I když se v tomhle případě jedná spíše o film a ne pohádku, přesto jsem ho zařadila do dnešního článku. Co by to bylo za Vánoce bez chobotniček. Vánoční příběh Honzíka a Evy navazuje na první díl Chobotnice z druhého patra. Kouzelné chobotničky i v tomhle díle tropí nejrůznější hlouposti. Co mám na tomhle filmu ráda jsou třeba i krásné záběry zasněžené Prahy


Krakonoš a lyžníci

Zimu, kterou můžete v pohádce vidět, by si přál zažít asi každý. Ta spousta sněhu... Kromě krásné hudby složené Petrem Hapkou uvidíte, jak se žilo na horách počátkem 20. století, v době, kdy do Krkonoš přišly lyže neboli ski. 


A jaké jsou ty Vaše oblíbené?

Pokud by Vás zajímali třeba tipy na vánoční filmy, mrkněte na video z minulého roku. Odkaz najdete TADY.

Mohlo by se vám líbit

4 Komentářů

  1. Krásné pohádky jsi vybrala, za mě ještě určitě Tajemství staré bambitky a Princezna a písař ♥

    Miška
    tripsandweekendactivities.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle dvě pohádky taky znám :) Víc se mi líbí asi Princezna a písař :)

      Vymazat