Na víkend do Dublinu (2. část)

by - 20.1.19

Ahoj!

Tak jak si užíváte plesovou sezónu? Už jste na nějakém plese byli nebo se teprve chystáte? Upřímně, plesy jsou věc, která mi tu v Anglii strašně chybí. Já už jsem vlastně promeškala 3 plesové sezóny po sobě. Doufám tedy, že ten další rok už se na nějaký ten ples opět dostanu.

Jelikož sama nejsem příznivcem dlouhých článků, rozhodla jsem se rozdělit i ten o Dublinu. Dnes se tedy dozvíte, jak vypadal náš dublinský den č.2.

Trinity College
Jelikož jsme toho poslední noc moc nenaspali a celou sobotu vlastně prochodili, usnuli jsme už mezi 9. a 10. večer. Naše nedělní ráno tentokrát začalo snídaní, na kterou jsme zamířili do skvělé restaurace Herbstreet. Já jsem vsadila na vynikající wafle s lesním ovocem a Přema opět na takovou slanou klasiku. Nesměla chybět ani káva a čerstvý džus.




Po vydatné snídani jsme se podél řeky Liffey vydali k národní galerii, kde jsme si mohli prohlédnout díla jak Picassa, Rembradta či Caravaggia. Mimochodem, vstup do galerie je zdarma.



Dále naše kroky vedly opět k St. Patrick´s Green parku, kde nás tentokrát čekala "holubí" zastávka. Odtud jsme zamířili k menšímu parčíku s názvem Iveagh Gardens, kde jsme si prohlédli třeba nádherné fontány, které byly ale bohužel mimo provoz.




Po procházce v krásném parčíku jsme se rozhodli vyrazit k nejstarší irské univerzitě Trinity College a prohlédnout si tak nádherné historické budovy, mezi kterými se rozléhají ať už nádvoří či parky.



Mezi naše poslední zastávky patřil například památník zvaný Children of Lir, který je spojený s irskou mytologií, anebo taky tzv. Spire of Dublin, který najdete na O´Connell Street. Kužel, který byl postaven na památku admirála Nelsona měří 121 metrů.



Před večeří, na kterou jsme mimochodem opět zašli do Wagamama (tentokrát jsme vsadili na kari) jsme se ještě stavili v jedné z mnoha hospod The Oak. No a to byl konec našeho výletu.


Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. To jídlo je prostě super! :D Fotku s holuby obdivuju, já se jich hrozně bojím a vždycky když nějaký ve městě vzlétne kousek ode mě, tak se strašně leknu. :D Plesy mě teď čekají 4 a těším se hlavně na přítelův maturák, budu pyšná. :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím! Užij si plesy :) A díky za komentář :)

      Vymazat