Sobota v malebném Cotswolds

by - 3.8.19

Ahoj!

Tak polovina letních prázdnin je za námi. I když, jaké jsou to pro mě letní prázdniny, že? Neuvěřitelně to utíká. Kterou destinaci jste si letos zvolili pro dovolenou a jak jste si ji užili? Nebo teprve užijete? Mě už tento čtvrtek po dlouhé době čeká objevování dalších koutů Evropy. Jak jsem se zmínila v minulém článku, vyrážíme do Portugalska. Už teď se neuvěřitelně těším!


Protože za námi minulý týden zavítala na návštěvu mamka, rozhodli jsme se toho využít a vyrazili objevovat další zákoutí Anglie. Tentokrát jsme vycestovali do oblasti v Anglii zvané Cotswolds. Že jste o téhle části Anglie ještě nikdy neslyšeli? Cotswolds je oblast západně od Londýna, která se skládá z nádherných malebných vesniček. Všechny domy jsou postaveny ve stejném stylu, zkrátka aby se co nejvíce podobaly těm starodávným. Ve vesničkách nenajdete nepořádek, všechno je krásně upravené, čisté a sjednocené. Každý domek má udržovanou zahradu a kolem dokola se rozprostírají nádherné louky, pastviny a lesy.

Výhled na nádhernou krajinu z útulné kavárničky River Café, kterou najdete ve vesnici Lower Slaughter.
Vstup do vesniček je zcela zdarma a fotit a natáčet si můžete co chcete. Co se týče dopravy, do Cotswolds se dá určitě dostat třeba vlakem, každopádně přejezd mezi samotnými vesnicemi je složitější, proto doporučuji to všechno projet autem. A o které vesničky se jedná? Je to například Castle Combe, Lower Slaughter, Bibury, Kingham a mnoho dalších. Na internetu samozřejmě najdete spoustu tipů a inspirací!





Vesnička Bibury je považována za nejkrásnější město Anglie.

Už jste někdy navštívili Cotswolds? Jaké další anglické lokality byste doporučili? Budu ráda, když dáte vědět do komentářů!

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů