Madrid in black & white

by - 16.9.19

Ahoj!

Tak vás po týdnu zase zdravím! My jsme se zrovna včera vrátili z ČR, kde jsme byli jen na 3 dny. Tentokrát jsme letěli domů kvůli svatbě. Příští cesta do Česka nás čeká začátkem listopadu. To už bude ta poslední...

Nevím, čím to je, ale jakmile přijde podzim, mám tak nějak větší chuť na to, psát články. Už teď jich mám v zásobě několik! Dnes to bude o poslední části naší cesty po Portugalsku se zastávkou ve španělském Madridu.


Čtvrtek, 15. srpna 2019

Jak jsem psala již v minulém článku, z Porta do Madridu jsme letěli hlavně kvůli levnějším letenkám. Mimochodem, na letiště v Portu se dostanete jednoduše - metrem. Jakmile jsme přistáli v Madridu, čekal na nás poměrně složitý úkol a to vymotat se z obrovského madridského letiště, jelikož naše ubytování od něj bylo vzdálené asi 20 minut pěšky. Z 20 minut se nakonec staly asi 2 hodiny, avšak ubytování se nám naštěstí podařilo najít. Naše AIRBNB bylo na tom největším okraji samotného Madridu. Ubytování tentokrát nebyl žádný velký luxus, ale na tu jednu noc nám to bohatě stačilo. Po příchodu jsme se osprchovali a řekli si, že když už jsme v Madridu, byla by škoda se aspoň na chvíli nepodívat do centra. Zastávku metra jsme měli vzdálenou asi 15 minut chůze. Asi v půl 10 večer jsme se tedy vydali objevovat krásy nočního Madridu

Madridské metro jezdí cca do 2. hodiny ranní.

Po vystoupení ze zastávky metra Plaza de España nám připadalo, jako bychom se ocitli ne v Madridu, ale v New Yorku. Osvícená ulice Gran Vía plná obrovských budov opravdu vypadala jako ta z amerických filmů. Protože jsme byli hodně hladoví a na jídlo do restaurace se nám už chodit nechtělo, rozhodli jsme se pro pizzu v místním fast foodu Papizza. Pizza byla opravdu vynikající. Taky se na ni stály dlouhé fronty. Můžu říct, že stála za to!

Po Madridu jsme se jen tak toulali asi do půl 1. Přestože jsme toho moc nenavštívili, pořídili jsme pár fotek a Madrid si tak můžeme odškrtnout. 






Jelikož bylo i v noci hrozné vedro, rozhodli jsme se cestou stavit v místním baru kousek od našeho ubytování a dát si ještě něco k pití. Na byt jsme se vrátili asi ve 2 v noci. No a to byl konec našeho dobrodružství. 

Pátek, 16. srpna 2019

Na letiště jsme vyrazili asi nějak kolem půl 10 ráno. Tentokrát už jsme cestu znali. Asi v půl 3 odpoledne jsme přistáli na vídeňském letišti, kde už na nás čekali naši a my jsme tak mohli zamířit směr Morava, kde jsme strávili ještě dalších 5 dnů.

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Tak to se na články moc těším, máš hezký blog a jsem na tom se psaním podobně:) Teď na podzim mám chuť psát více, než kdykoliv jindy :D Jinak Španělsko je úžasné, byla jsem tam několikrát a nikdy mě ta země neomrzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za krásný komentář :) Ten podzim je prostě nějaký záhadný :-D

      Vymazat