AUTEM KOLEM LAGO DI GARDA - NEJVĚTŠÍHO ITALSKÉHO JEZERA

by - 21.11.19

Ahoj!

Tak jsme doma! Včera to byly 2 týdny, co jsme se oficiálně vrátili z Anglie. Zatím se snažíme tak nějak aklimatizovat, zabydlovat a hledat si práci. Přece jen je to poměrně velký skok. Abych řekla pravdu, první týden jsem ani nemohla uvěřit tomu, že se už zpět do Anglie nevrátím. Je to zkrátka hodně velký nezvyk!

Dnes pro vás mám poslední článek o našem italském cestování. Jak už jste z názvu článku zjistili, bude to o naší projížďce kolem Lago di Garda


Lago di Garda nebo-li Gardské jezero se nachází mezi Alpami a Pádskou nížinou. My jsme od samotného jezera bydleli jen pár metrů. Je odtud totiž poměrně dobrá dostupnost jak do Verony, tak do Benátek či Milána. No a samozřejmě by to byla škoda se kolem jezera alespoň trochu neprojet. Rozhodli jsme se tedy, že si na poslední den vypůjčíme auto a vyrazíme objevovat jeho okolí. 

Jako první jsme vyrazili do vesničky Sirmione, která se nachází na jižním výběžku jezera. Sirmione, mezi jehož hlavní dominantu patří rozhodně historický hrad, je jako takové opravdu krásné. Bohužel ale přeplněné turisty, nejrůznějšími kavárnami, restauracemi, zmrzlinárnami a obchody se suvenýry, což celkový dojem městečka kazí.








Naší druhou a poslední zastávkou bylo městečko Gargnano nacházející se na severozápadě jezera, které nás oslovilo mnohem víc. Minimum lidí, restaurací, obchod se suvenýry jsme vlastně ani nepotkali. No a samozřejmě dechberoucí panorama k tomu!






No a to byl vlastně konec. Jednou bychom se k Lago di Garda chtěli určitě vrátit a objet ho kolem dokola. Věřím, že v jeho okolí je stále co objevovat. 

Byli jste někdy u Lago di Garda? Jaké městečko jste navštívili a můžete o něm říct, že stojí za návštěvu? Budu ráda za vaše tipy!

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů