Odpoledne ve Veroně - městě Romea a Julie

by - 3.11.19

Ahoj!

No a je to tady! Listopad! A na mě pomalu, ale jistě začíná přicházet vánoční nálada jako každý rok. Ono to vlastně ani jinak nejde, když v každém obchodě vidím nejrůznější vánoční zboží. Mimochodem, když jsme u těch Vánoc, má někdo z vás už nakoupené nějaké dárky? Já zatím ne. Řekla jsem si, že tomu tento rok nechám volnější průběh. No, ale dost už o Vánocích a pojďme k dnešnímu článku.

Dnes jsem si pro vás přichystala druhé pokračování našeho italského tripu a tentokrát vás s sebou vezmu do Verony - města Romea a Julie.


Jelikož jsme bydleli jen kousek od Lago di Garda, rozhodli jsme se páteční dopoledne strávit právě u jezera. Nafotili jsme pár fotek a taky si zašli do místní kavárny na dobrou kávu a tradiční italské zákusky.




Poté, co jsme dorazili na nádraží ve Veroně, jsme se vydali pěšky do centra. Cesta trvala asi 15-20 minut a hned první památkou, kterou jsme navštívili bylo koloseum Arena di Verona, které jsme si prohlédli i zevnitř. Bohužel máme vždycky tu smůlu, že kamkoliv přijedeme, tam se některá z největších památek opravuje. Koloseum se tentokrát uklízelo po velkém koncertě, ale i přesto jsme si užili jeho skvělou atmosféru.





Odtud jsme si vydali objevovat krásné veronské uličky, podívali jsme se k řece Adiže, stavili se na vynikající pizzu a kávu, vyšlápli si na dechberoucí vyhlídku a samozřejmě nesměla chybět návštěva proslulého Juliina domu se slavným balkonem. Pokud čekáte, že tohle místo bude vypadat jako ve filmu Dopisy pro Julii, tak vás musím zklamat. Upřímně, mě tohle místo docela zklamalo. Jednak bylo plné turistů (to se dalo očekávat). Co mi ale vadilo nejvíc, byly nevzhledné zdi oblepené nejrůznějšími vzkazy, nápisy a žvýkačkami.













Kdybych měla ale shrnout můj celkový dojem, můžu říct, že je Verona opravdu krásné romantické město, které stejně jako Benátky, stojí za návštěvu. Podle mě ideální třeba na žádost o ruku nebo svatební cestu.

Byli jste už někdy ve Veroně? Pokud ano, jak se vám líbila? Budu ráda, když se podělíte o vaše zkušenosti a zážitky.

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů