Karpaty a jejich krásy

by - 15.3.20

Ahoj!

Tak se Vám po více než 2 měsících zase hlásím. Vím, že jsem v poslední době zanedbávala jak Instagram, tak blog (o youtube ani nemluvím). Kromě energie mi totiž došla i inspirace. Na konci ledna jsem nastoupila do nové práce a chvíli mi trvalo si zvyknout zase na nějaký režim. Přes týden jsem zkrátka ráda, že si po práci něco navařím a odpočinu. Občas hodím něco na Instagram, ale na blog nebo Youtube mi už prostě nezbývá čas. S příchodem jara (které nám už pomalu začíná) se chci blogu a dalším sociálním sítím opět začít věnovat, tak doufám, že mi to vyjde.


Ještě před našim návratem z Anglie do Česka jsme si řekli, že bychom měli začít s cestováním po naší rodné zemi a jejím okolí. Je to neuvěřitelné, ale po 27 letech života zjišťuji, že je spousta nádherných míst jen pár kilometrů od mého rodného města. Poslední 3 víkendy tedy využíváme krásného počasí a začínáme objevovat krásy Česka. Tou první oblastí jsou Karpaty.

I když nám první březnovou neděli počasí zase tolik nepřálo, vydali jsme se k Velké Javořině a vyšlápli si na menší kopeček zvaný Lesná, z jehož vrcholu se nám naskytl výhled na úžasné panorama Bílých Karpat. Kopec Lesná se rozkládá mezi obcemi Horní Němčí, Strání a Vápenky a najdete ho TADY.





Druhý březnový víkend jsme se vydali opět pod Velkou Javořinu. Tentokrát jsme ale zamířili k rozhledně Obecnice, kterou najdete nad obcí Korytná. Rozhledna, která je 13 m vysoká, je přístupná 24 hodin denně a je zcela zdarma. Po výšlapu na rozhlednu se Vám naskytne krásný výhled na Vizovické vrchy a taky Chřiby. Nevíte kde přesně se rozhledna nachází? Mrkněte se SEM.




V polovině měsíce jsme zamířili téměř až ke slovenským hranicím a to konkrétně do vesničky Vyškovec. Abych řekla pravdu, o Vyškovci jsem vždy slýchávala jen v mezi řečí a vždycky si ho představovala, jako klasickou českou vesnici. Přestože ve Vyškovci žije něco málo přes 140 obyvatel, okolní příroda, kopce, lesy a samotný výhled stojí opravdu za to. Však sami posuďte. Kde se Vyškovec nachází najdete TADY.




Už teď se těším až se na všechna tyto místa podívám třeba na jaro nebo v létě, kdy bude všechno nádherně zelené.

Navštívili jste některé z těchto míst? Jaká další místa byste mi v ČR doporučili?

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů