Jak jsem malovala obrazy aneb Sunday in quarantine

by - 6.4.20

Ahoj!

Dnešní článek bude spíš taková oddechovka a taky možná tip pro někoho z vás na to, co dělat ve volném čase. Já jsem se tentokrát rozhodla pro malování. Stojan, barvy, štětce i plátna mám ještě z Anglie (tam jsem je taky použila naposled), takže jsem si řekla, že je načase to všechno zase vytáhnout ze skříně.


Jestli na malování něco miluju, tak je to právě míchání barev a celkově hra s nejrůznějšími odstíny. Vždy, když se chystám malovat, hledám inspiraci na YouTube. Najdete tam totiž obrovskou spoustu nejrůznějších tutoriálů pro začátečníky. Já si vždycky najdu nějaký vzor, video si rychle projedu a pak už používám svou fantazii. Dnes jsem se rozhodla pro malbu růží (které nakonec připomínají spíš pivoňky) a pak pro malbu noční krajiny. Tentokrát jsem zvolila akrylové barvy, u kterých je problém, že hrozně rychle schnou, takže s nimi musíte rychleji pracovat.





V nejbližší době mám v plánu si pořídit vodové barvy, které jsou v poslední době velkým trendem. Srandovní je, že jsem právě s vodovými barvami pracovala naposled ještě na základní škole.


A co vy a malování? Budu ráda, když mi své zkušenosti a rady napíšete do komentářů :)

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů