Sobotní odpoledne v Mikulově

by - 4.8.21

Minulou sobotu jsme po hooodně dlouhé době vyrazili na větší výlet a zavítali do krásného Mikulova. Pro Bastienka to byl vlastně první velký výlet. Na místo jsme dorazili kolem 2. hodiny odpoledne, auto zaparkovali kousek od samotného centra a nejprve se vydali k Lomu u Mariánského Mlýna, který se nachází na okraji Mikulova. Vstup k lomu je zdarma, ale pokud byste se chtěli vykoupat, platí se vstupné 50 Kč a maximální kapacita je 100 lidí. 


Po cestě zpět do města jsme se ještě rozhodli vystoupat Svatý Kopeček, který jsme ale nakonec vyšli jen do půlky kvůli špatné přístupnosti, jelikož jsme měli kočárek. I tak se nám ale naskytl krásný výhled na okolní krajinu. 



Zbytek dne už jsme trávili jen v krásném centru města, zašli si na kávu a taky na oběd. Centrum sice není nijak velké, ale rozhodně je zde co k vidění ať už je to zámek, Dietrichsteinská hrobka či jeskyně. My jsme v Mikulově strávili půl dne, takže jsme neviděli zdaleka všechno. 



Na mikulovském hlavním náměstí najdete spoustu nejrůznějších restaurací, ale taky moderních kaváren či bister, takže hlady rozhodně neumřete. My jsme si pro tentokrát vybrali restauraci Burger Land. Já jsem si vychutnala výborný Caesar salát s domací limonádou a Přema si pochutnal na burgeru s hranolkama a nealkoholickém pivu. 



Byli jste někdy v Mikulově? Co podle vás stojí za návštěvu? 

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů