Výšlap na Lysou Horu

by - 21.9.21

 Sice už je to několik dní od našeho výletu do Beskyd, každopádně dřív jsem si čas na článek nenašla. Ono už je to vlastně víc než měsíc, co jsem vydala ten poslední, a to o návštěvě Mikulova. Co se týče výšlapu na Lysou Horu, tak na tu jsme se vydali na 11. září. Abych řekla pravdu, ono to nebyl zase tak dobrý nápad a příště už bych si k výletu zjistila více informací - hlavně takových, zda je to ideální jako výlet s miminkem.


Do Beskyd jsme zamířili v sobotu brzy ráno a náš cíl byl jasný - Lysá Hora. Hned na začátek vám radím si na výšlap vymezit celý den, jednak kvůli náročnosti a taky kvůli poměrně dlouhé trase, která má cca 8 km. Taky samozřejmě záleží na tom, kterou cestu zvolíte. My jsme si vybrali asfaltku kvůli tomu, že jsme s sebou měli kočárek. 



K našemu štěstí nám Bastien skoro celou cestu nahoru prospal, takže jsme ho nemuseli nosit (není totiž zrovna kočárkový typ). Cesta na nejvyšší vrchol Beskyd nám tak trvala asi 3 hodiny. Co je super, je rozhodně restaurace, kterou na hoře najdete a kde se formou bufetu můžete občerstvit a posilnit, což rozhodně nebylo na škodu. 



Na vrcholu Lysé Hory jsme strávili asi 2 hodinky a po uvážení, že je nejvyšší čas vyrazit zpět, jsme se vydali zase dolů. Tentokrát už nám Bastienek nespal a nám nezbývalo nic jiného, než ho střídavě nosit na rukou. Z Lysé Hory jsme se k autu dostaly až za tmy (sestup nám trval asi hodinu a půl). Kdybych měla výlet zhodnotit, určitě ho nedoporučuji, pokud nemáte kočárkové miminko, které vám vydrží delší dobu v klidu ležet. Já osobně bych s tak malým miminkem příště už výstup neabsolvovala a určitě se rozhodla pro něco méně náročného. 


A jaké jsou vaše zkušenosti týkající se výletů s miminkem? Co byste ne/doporučili?

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů