Pár dnů na Vysočině

by - 2.11.22

Tak přesně tohle jsem potřebovala. Vypadnout na pár dnů z domova a vidět taky konečně něco jiného, než jen to naše malé městečko. Jak už z názvu víte, tentokrát jsme vyrazili na Vysočinu a už teď můžu říct, že mě tahle část naší země naprosto uchvátila


Nás cíl byl tentokrát jasný - Telč. Tohle město jsme chtěli už nějakou dobu navštívit, takže jsme se rozhodli, že si najdeme ubytování v jejím okolí. Tip na ubytování jsem tentokrát našla na instagramu. V malé vesničce jménem Olší najdete nádherný Penzion U Posádů, který je zároveň skvělou volbou pokud máte děti. Vybrat si můžete z několika pokojů či apartmánů. Odkaz na ubytování máte TADY. V penzionu jsme byli maximálně spokojeni. Jestli jsem něco milovala, tak to byly naše snídaně, které jsme si každé ráno připravovali v hlavní hale. Co bylo na penzionu super bylo to, že jsme měli k dispozici i základní suroviny (některé za menší příplatek) jako vajíčka, máslo, kávou, šunku atd. 

Ale teď už zpět k našemu výletu, kam jsme vyrazili ve čtvrtek 13. října odpoledne. S několika zastávkami jsme na místo dorazili v 9 večer. Na druhý den, v pátek, jsme hned po snídani vyrazili do Telče. Náš program jsme se snažili vyladit tak, abychom si z něj něco odnesli nejen my, ale i děti, resp. Bastík. Proto jsme jako první zavítali na Panský dvůr, kde jsme navštívili úžasné dětské kryté hřiště s kavárnou. Odkaz máte TADY. Jakmile se blížil čas obědu, začali jsme mít hlad. Velkým plusem byla restaurace, která se nacházela hned vedle hřiště. No a po vydatném obědě jsme se konečně vydali objevovat krásy Telče. Prošli jsme se náměstím, vychutnali si kávu a něco sladkého v univerzitní kavárně, kochali se nádhernou scenérií města a taky navštívili Telčský dům, ve kterém najdete trochu té historie a velkou výstavu vláčků, autíček a taky třeba hlavolamů, což určitě potěší vaše děti. No a protože se den pomalu chýlil ke konci, nezbývalo nic jiného, než se s Telči rozloučit. S menší zastávkou v supermarketu jsme se tedy vydali zpět do našeho penzionu. 






Sobotní počasí nám moc nepřálo, takže jsme tentokrát vyrazili o něco později a vydali se směrem Jindřichův Hradec. Celé dopoledne jsme vlastně strávili v restauraci Zlatá Husa. Po výborném obědě jsme se s menší zastávkou v kavárně Agnes vydali na několikahodinovou procházku městem. No a to byl celý náš sobotní výlet. 












Jelikož jsme měli v plánu se v neděli po obědě vydat zpět domů, snažili jsme najít místo, které nebude od penzionu příliš vzdálené. Jako poslední výlet jsme tedy zvolili Chadimův mlýn, který nás spolu s jeho okolím naprosto učaroval. Na internetu (ne na oficiálních stránkách mlýna) jsme se dočetli, že je tohle místo skvělou atrakcí pro děti. Budou totiž moci krmit a hladit zvířátka. Po příjezdu na mlýn jsme ale zjistili, že tahle informace je bohužel mylná a mlýn slouží spíše jako ubytovací zařízení nebo muzeum. Majitelé mlýna byli naštěstí tak milí, že nám i tak nějaká zvířátka ukázali. Měli jsme tak možnost vidět třeba kozy, perličky nebo morčata. Součástí mlýna bylo taky něco jako menší restaurace, kde jsme si pochutnali na výborné polévce, nakládaném hermelínu anebo domácí bábovce. No a po tak vydatném jídle nám nezbylo nic jiného, než se vydat zpět domů.






Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů