Jak jsem sadila bylinky

by - 22.4.16

Ahoj!

Jaro je v plném průdu, a já už sem si dlůho plánovala, že budu sadit bylinky. Tento týden sem sa k tomu konečně dostala. Už teď su ale velice zvědavá na výsledek. Vyroste mně neco nebo né? Co myslíte?


Semínka bazalky, tymiánu, máty a dalších bylinek sem pořídila v IKEI za pár korun


Protože byly semínka uložené v papírku (jak vidíte na fotce níže), mosela sem zapátrat po internetu, co s tým, protože sem sa s týmto typem eště nesetkala. Nakonec sem ale zjistila, že sa semínka zasejů spolu s papírkama, které sa následně v hlině rozložijů.

 

Potom následovalo už enom zasypání malů vrstvů hliny a zalétí. Abych rozeznala, co sem kam zasadila, nastřihala sem si štítky ze samolepícího bílého papíru, na který sem následně napsala názvy jednotlivých bylinek, a přilepila na květináč. 



Květináč sem postavila na okenní parapet, kam svítí celý den sluníčko. Teď už mně nezbývá nic jiného, než čekat.


A jak to máte vy? Zkůšaly ste nekdy neco sadit? Pokud ano, určitě mně dajte vědět do komentářů.

Mohlo by se vám líbit

6 Komentářů

  1. Taky už mám zaseto :3 Z bylinek bazalku a ještě jsem se letos pustila do ledového salátu a špenátu, ale ty půjdou na záhon. Když to tak ale vidím, chtělo by to ještě něco do truhlíku :D Aspoň ten koriandr, protože se krůček po krůčku učím vařit a už dávno jsem zjistila, že by se mi sem tam hodil.

    OdpovědětVymazat
  2. Sadím podobne ako ty. Síce najprv som si ku priesadám nedávala štítky, ale keď ich bolo veľa musela som s tým začať pretože som v tom začínala mať chaos.

    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Sadím podobne ako ty. Síce najprv som si ku priesadám nedávala štítky, ale keď ich bolo veľa musela som s tým začať pretože som v tom začínala mať chaos.

    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. To máš krásně zorganizované, mátu naprosto miluju! :)

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak co? Už začíná něco rašit? :)

    OdpovědětVymazat