10 vánočních faktů o mně

by - 7.12.16

Ahoj!

Druhou adventní neděli máme za sebou, třetí před sebou a za 17 dnů je tu Štědrý den. Já Vánocemi žiju vlastně už od listopadu a jako každoročně se jich už nemůžu dočkat. Jestli mám na Vánocích něco ráda, tak je to taková ta vánoční pohoda, klídek a krásný čas strávený s rodinou.


www.pixabay.com

A jak to vlastně máte vy? Už jste se stihli vánočně naladit? Pokud ne, můžete se podívat třeba na mou vánoční edici na youtube. Tuto neděli jsem nahrála už druhé vánoční video, které se věnuje vlastnoruční výrobě vánočních přáníček a odkaz na něj najdete tady. Jak už jsem psala v jednom z předchozích článků, vánoční dekorace u mě nesmí chybět. A pokud třeba nechcete investovat peníze do nových dekorací, můžete si vyrobit vlastní. Právě o takovýchto dekoracích je mé první video z vánoční edice. Na další dvě adventní neděle mám samozřejmě nachystaná další videa. Zatím vám ale nebudu prozrazovat čemu se budou věnovat.
Teď už ale dnešnímu článku. Pokusila jsem se sepsat takový seznam mých vánočních zvyků, tradic či radostí. Možná se v nich shlédnete, možná ne. Každopádně budu ráda, když mi do komentářů dáte vědět, jestli děláte třeba něco stejně.


www.pixabay.com

1. Vánocemi začínám žít už koncem listopadu, takže se u mě nemůže stát, že by začal prosinec a já ještě neměla vyzdobený pokoj.
2. Dárky, jejichž shánění mě mimochodem baví,  nakupuji postupně celý prosinec.
3. S balením dárečků začínám pár dnů před Štědrým dnem.
4. Stromeček zdobím každoročně 23. prosince.
5. Každý rok aranžuji mísy s ovocem, na kterých si dávám opravdu záležet. Abych mísy ozvláštnila, přidávám mezi ovoce kousky jehličnatých větviček.
6. Na Štědrý den vstávám poměrně brzy. S rodinou totiž začínáme společnou slavnostní snídaní.
7. Mezi mé nejoblíbenější cukroví patří linecké.
8. Vánoce si nedokážu představit bez pohádek a vánočních filmů jako např. Sám doma: Ztracen v New Yorku, Láska nebeská ale i spousty českých vánočních pohádek.
9. Nezapomínám ani na naše 3 pejsky, kterým také kupuju vánoční dárečky (něco dobrého na zub :) ), které jim i krásně zabalím.
10. Rozbalené dárečky hezky uspořádám a nechávám ještě tak 2 dny ležet pod stromečkem, až poté je odtud odnesu.
A jak je to u Vás?

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Také mám určité "vánoční zvyky". Vánoce začínám vnímat, jakmile začne advent, 8. a 10. máme úplně stejně :D , z cukroví mám nejraději úly a košíčky a stromeček strojím na Štědrý den, i když si myslím, že když jsem byla mladší, bylo to určitě dříve (táta mě stále přesvědčuje, že ne! :D ).
    Také jsem sepsala podobný článek, tak se můžeš podívat! :)
    Lifestyle Birdie - Můj vánoční seznam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář :) Určitě mrknu i na tvůj blog :)

      Vymazat