Jak si vylepšit den? | How to better your day?

by - 7.5.17

Ahoj!

Tak jsem tady zase s dalším článkem. Je neuvěřitelné, jak ten čas letí. Nebude trvat dlouho a budou to 4 měsíce, co budeme v Londýně. Když už jsme u toho času, tak já postupně začínám odpočítávat dny. Za měsíc a pár dnů se totiž chystám strávit týden doma v ČR a neskutečně se těším! 

I am back with another article. It is incredible how the time flies. It will not take much time and it will be 4 months since we have arrived in London. Well, as long as we are on the topic of the time, I slowly start to number the days. In one month and a few days I am going to spend a week in the Czech Republic and I just cannot wait!

Určitě jste už mnohokrát zažili to, že jste se vzbudili, počasí stálo za nic, a celým dnem jste vlastně tak nějak stěží proplouvali. Já tohle zažívám často. Vždycky se ale snažím na tom dnu najít něco pozitivního. Proto jsem pro Vás dnes připravila 5 osvědčených tipů na to, jak ze špatného dne vykouzlit den o něco lepší. 

You definitely know the feeling when you woke up in the morning, the weather and the whole day were not very nice. I have this feeling very often. But it is very important to try to find something positive on that particular day! Today I prepared 5 proven tips how to make your day a little bit nicer.

Začněte snídaní

Já osobně si nedokážu představit den bez snídaně. Pro mě je to prostě základ dne. Když mám volno a mám dost času, tak si se snídaní ráda vyhraju a uvařím si třeba banánové lívanečky. Mimochodem, pokud by Vás zajímal recept, najdete ho TADY. Když toho času tolik nemám, tak většinou vsadím na lupínky s mlékem a banánem a nebo na ovesnou kaši. Myslím, že už jen samotná snídaně Vás dokáže nastartovat a zpříjemnit Vám každé ráno.

Start with breakfast

Personally, I cannot imagine a day without breakfast. It is just a basis of the day for me. When I have a day off and I have a lot of time I like to take my time for preparing breakfast and I cook for example banana pancakes. By the way, if you would be interested in the recipe, you could find it HERE. When I do not have much time I usually have just cornflakes with milk and banana or porridge. In my opinion, breakfast can make your morning much nicer.



Kupte si něco dobrého na zub

Zase jídlo. Ale co si budeme nalhávat. Jídlo nám prostě tu náladu dokáže mnohokrát zvednout. Teda aspoň já to tak mám. Myslím, že není nad to si koupit Vaše oblíbené chipsy nebo čokoládu. Tímto Vás nechci nabádat k nezdravému životnímu stylu, protože i já se poslední dobou snažím tyhle 2 věci ze svého jídelníčku vyřadit. Jednou za čas to ale podle mě neuškodí. 

Buy a bite to eat

Food again. But let´s be honest. Food can make our mood better. There is nothing better than to buy your favourite crisps or chocolate. I do not want to make you to start with unhealthy lifestyle, of course. I am also trying to displace these two things from my bill of fare but it is OK when you have them once in a while. 

www.pixabay.com
Pořiďte si něco hezkého na sebe

Pokud máte přes den čas a možnost, skočte si do Vašeho oblíbeného obchodu a kupte si ať už něco hezkého na sebe nebo jen nějakou menší dekoraci do pokoje. Při nakupování se dá skvěle zapomenout na Vaše veškeré starosti a problémy. 

Do some shopping

I you have time and possibility, just get to your favourite shop and buy some new clothes for you or just a decorations to your room. You can easily forget about your problem while shopping.

www.pixabay.com
Zajděte si na svou oblíbenou kávu

Jestli jsem si tady v Londýně něco oblíbila, tak je to právě to, když si můžu v některé z kaváren dát mé oblíbené cappuccino a nálada se mi hned o něco zlepší. Není nad to, si najít nějaké krásné místo a vychutnávat si tu atmosféru kolem Vás právě s kávou v ruce. 

Have your favourite coffee 

What I really like about London is having a cappuccino in any of many cafés. It raises my spirits. Find a nice place to sit and enjoy that amazing atmospere around you, holding a coffee in your hand. 


 Pusťte si svůj oblíbený film

Sledování filmů miluju hlavně když je venku ne zrovna nejhezčí počasí. Není nic lepšího než se po zrovna ne moc povedeném dnu trochu zasnít u romantického filmu. A pokud Vás zajímají tipy na filmy, tak můžete mrknout na jedno z mých videí, kde jsem Vám představila pár mých oblíbených filmů. Odkaz najdete TADY.

Watch your fancied movie

I love watching movies when the weather is not very good. It is great to be lost in dreams after a demanding day. If you are interested in some movie tips, watch one of my videos - link is HERE.


www.ticbrno.cz

Máte i vy nějaké tipy na to, jak si vylepšit náladu? Pokud ano, budu ráda, když mi je napíšete třeba do komentářů.

Do you have any tips to better your mood? If so, you can write them down as a comments.

Mohlo by se vám líbit

6 Komentářů

  1. Pekné tipy :) Mne pomôže vždy hudba :)

    Pozývam teba a tvojich čitateľov na moju giveaway o tri balíčky! GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. Moc fajn a pravdivé tipy! :) Já před dvěma lety jela poprvé do Londýna a cítila se úplně stejně natěšeně!

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem už tak od 7 let byla zvyklá nesnídat, vždycky jsem hrozně brečela a vsugerovala jsem si do hlavy, že když se najím dopoledne, budeme mi špatně. Ráno jsem vždycky byla polomrtvá, tělo nemělo žádnou energii a byla jsem zvyklá jíst první jídlo až odpoledne. V posledních pár měsících jsem se ale doopravdy snažila a už si navykla jíst dopoledne - sice se mi ze začátku vážně dělalo špatně, ale zvládla jsem to a musím říct, že nic nezlepší den jako dobrá snídaně. :)
    vanilková Cath

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak jak říkáš. Snídaně dokáže opravdu zlepšit náladu :) Já jsem naopak zvyklá snídat celý život :)

      Vymazat