Banánové lívanečky a sušenky s ovocem

by - 20.1.16

Ahoj! 

Taky u Vás tak sněží? Jen škoda, že ten sníh nepřišel už o Vánocích. Ale co naděláme...

Dnešní článek bude věnovaný jídlu, a to konkrétně tipům na snídaně. Co se týče mě a snídaní, nedokázala bych odejít z domu, aniž bych neposnídala. Já vždy ale snídám sladké. Nevím proč, ale ráno se mi nestane, abych vstala a měla chuť například na omeletu. Dříve jsem snídala hlavně nejrůznější pečivo, třeba s máslem, marmeládou nebo medem. Před pár měsíci jsem jsem si ale řekla, že je čas zvolit něco zdravějšího.

První tip na snídani jsou banánové lívanečky. Můžu Vám zaručit, že si skutečně pochutnáte!


A tady je recept (asi na 7-8 malých lívanečku):
1 banán (čím zralejší, tím lepší)
1 vejce
1 lžička skořice
1 vrchovatá lžíce kokosu
bílý jogurt 
med nebo třeba javorový či datlový sirup
ovoce
máslo

Postup:
Nejdřív si oloupeme banán, který následně rozmačkáme vidličkou, třeba na prkýnku. Rozmačkaný banán přendáme do misky. K banánu přidáme celé vajíčko, kokos a skořici. Tyhle 4 ingredience spolu promícháme, až nám vznikne kašovitá hmota. Ukrojíme si kousek másla a vymažeme s ním rozpálenou pánvici. Ná pánvici následně pomocí polévkové lžíce naléváme naši kašovitou hmotu, a na mírném plameni pozvolna opékáme. K lívanečkům se nejlépe hodí bílý jogurt a podle Vaší chuti třeba med nebo datlový sirup. Můžete také přidat třeba jablka nebo rybíz. Zkrátka co Vám chutná.

Další tip je až směšně jednoduchý na přípravu. 


Na přípravu této snídaně budete potřebovat:
bílý jogurt
sušenky (např. BeBe)
ovoce - mandarinka, kaki

Tady vlastně ani není co řešit. Můžu k tomu říct pouze to, že já si jogurt předělávám z kelímku do misky, a ovoce si hezky naaranžuju i se sušenkami na vedlejší talíř. Mandarinka a kaki se mi k jogurtu hodí nejlíp. Mimichodem, věděli jste, že právě kaki je skvělé na posílení imunity a zmírnění stresu? 


Dobrou chuť!

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů