Bez čeho se na Štědrý den neobejdu

by - 18.12.17

Ahoj! 

Ještě 6 dní a už tady bude zase... Štědrý den! Sotva skončí jedny Vánoce, už se těším na ty další. Máte to taky tak? Já Vánoce miluju! 

Myslím, že ve většině domácností to právě na Štědrý den vypadá podobně - spousta cukroví, pohádek a té skvělé vánoční pohody. Dnes jsem pro Vás tedy připravila článek, ve kterém se dozvíte, bez čeho se na Štědrý den neobejdu. Tak pojďme na to!

Domácí vánočka
A s ní spojená rodinná snídaně, u které se vždy sejdeme s mamkou, taťkou a ségrou a společně posnídáme mamčinu skvělou vánočku. Bohužel si tento rok budu muset vánočku upéct sama, jelikož trávím letošní Vánoce v Anglii, tak doufám, že se mi povede.


Pohádky
Na Štědrý den u nás běží televize od rána do večera. Vždycky sledujeme pohádky, pojídáme u toho cukroví a další dobroty a užíváme si tu skvělou vánoční atmosféru. A jak to bude letos vypadat u mě? Pohádky jsem si musela zkrátka postahovat z internetu. Mimochodem, pokud by vás zajímaly mé oblíbené pohádky, mrkněte na předposlední článek.


Cukroví
Druh, bez kterého si Vánoce neodvedu představit je zaručeně linecké. Překvapivě nejsem milovníkem perníčků. A co bude na našem stole letos? Samozřejmě linecké, citronové sušenky s čokoládou a rafaelo. A jaké je to Vaše oblíbené?


Vánoční stromeček
S přítelem jsme si stromeček nazdobili už před více než týdnem, bohužel máme tento rok umělý. Ty živé jsou tady v Anglii totiž poměrně dost drahé. Aby nám to tady aspoň trochu provonělo, natrhám do vázy pár větviček jehličí. Doma míváme vždycky stromek živý, který zdobíváme se ségrou 23. prosince. 


Kofola
Jo, asi to někomu připadá divné, ale je to tak. Moje milovaná kofola, kterou už jsem neměla ani nepamatuju. Mám ráda i ty vánoční limitované edice. Před Vánoci si ji vždycky koupím a popíjím ji u štědrovečerní večeře. Upřímně, kam se na ni hrabe Coca Cola?


Rodina
Tak bez té se ty letošní Vánoce budu muset obejít, což mě mrzí ze všeho nejvíc. Budou to tak pro mě první Vánoce strávené bez nich. Sama jsem zvědavá jak to zvládnu. Doufám, že se po Vánocích domů dostanu co nejdříve.


A co na závěr? Jelikož je tohle pravděpodobně poslední článek tohoto roku, chtěla bych Vám všem poděkovat za krásné komentáře a vůbec za to, že mé články čtete. Zároveň Vám chci popřát krásné Vánoce a vše nejlepší do Nového roku!

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Moc hezky sepsaný článek a mám to úplně stejně jako ty :)

    Krásné Vánoce!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat