8 nezbytností do letadla

by - 20.8.18

Ahoj!

Vítejte na mém zcela novém blogu! Tedy, myslím tím ten design. Oficiálně jsem Vám ho chtěla představit už minulý týden, ale vzhledem k tomu, co se stalo, jsem to nakonec odložila. Upřímně, jsem typ člověka co má rád změnu, ať už se ta změna týká právě blogu, barvy vlasů anebo třeba taky uspořádání nábytku. Už jako malá jsem totiž strašně ráda přesunovala nábytek ve svém pokoji (tedy i s pomocí ségry). Našim se to samozřejmě nelíbilo, ale co mohli dělat? Design blogu jsem změnila před méně než rokem a věřím, že ten nynější se mi taky přestane jednou líbit a dřív nebo později nastane i jeho konec :-D

V dnešním článku zabrousím do odvětví cestování. Protože už mám zase sebou 22 letů (ano, opravdu si to počítám!) a tento rok mě jich ještě několik čeká, rozhodla jsem se, že se s Vámi podělím o pár zkušeností.


Určitě před každým letem dumáte (tedy, pokud jste už někdy letěli) co si s sebou vlastně vzít na palubu. Možná si i sepíšete seznam věcí, které si poté pečlivě do příručního kufříku naskládáte s myšlenkou, že kdykoliv si cokoliv budete potřebovat z kufříku vytáhnout, nebude to problém. Těsně před nástupem do letadla ale zjistíte, že vám váš milovaný kufřík šoupnou do zavazadlového prostoru. Ano, tohle se Vám skutečně může stát, pokud letíte s jednou s nízkonákladovek jako je třeba Ryananair, Wizzair či easyJet (upřímně, nevím jak je to u těch ostatních aerolinek, protože jsem s žádnou už pár let neletěla). 

Tak třeba takový Ryanair Vám nedovolí kufřík na palubě, pokud si nezakoupíte přednostní nástup. Kabelku spolu s dalším příručním zavazadlem mít můžete, jenže těsně před nástupem na palubu ho budete zkrátka muset odevzdat. Úplně stejně to má Wizzair, tady to je ale pojmenováno jako Wizz Priority, kterou si opět musíte k letence přikoupit. No a právě pro tyhle případy jsem dnes sepsala dnešní článek. Co nejnutnějšího tedy mít u sebe?

Já to vždy řeším tak, že si do kufříku naskládám oblečení a kosmetiku v průhledné taštičce. Rozhodně tam nedávám nic cenného! Do kabelky nebo baťůžku už pak přijdou ty věci, které vím, že budu určitě potřebovat. 


Jaké jsou mé nezbytnosti?

1. peněženka- Tak tady není o čem mluvit. Peněženku s veškerými kartami a občankou nikdy v kufříku nenechávejte!

2. cestovní pas - Pokud cestujete na občanku, pas nepotřebujete. Pokud ale cestujete právě s pasem, opět do kufříku nepatří.

3. mobil - Jelikož je pro některé lidi mobil důležitější než třeba ta peněženka, tak tady nevěřím, že by ho někdo nechával v kufříku :-D

4. papírové kapesníčky - Nezbytnost, která v dámské kabelce prostě nikdy nechybí. Poslouží Vám, ať už se potřebujete vysmrkat a nebo si třeba jen utřít ruce. 

5. krém na ruce - Pocit vysušených rukou nesnáším, proto kdykoliv někam cestuju, mám krém u sebe.

6. balzám na rty - Tady platí to samé jako u předchozího bodu. Já sama mám ráda pocit hydratovaných rtů po celou dobu. Mimochodem, krém a balzám si po bezpečnostní kontrole vyndám z kosmetické taštičky a přendám do kabelky.

7. něco pro zábavu - Tady to záleží čistě na Vás, jestli si vyberete knížku, budete poslouchat hudbu nebo pracovat na notebooku. 

8. něco na zahřátí - Venku sice může být nesnesitelné horko, ale pamatujte na to, že v letadle jede po celou dobu klimatizace a navíc v 11 km nad zemí teploty klesají hluboko pod bod mrazu. Hoďte proto do kabelky teplý šál, který Vám poslouží jako deka. 

A co nesmí v letadle chybět Vám? Bude se těšit na Vaše komentáře!

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů