Fany

by - 13.8.18

Ahoj!

Deníček, zápisník, každý tomu zkrátka říká jinak. Dodnes si pamatuju, když se nás učitel na střední v jedné hodině základů společenských věd zeptal, jestli si někdo z nás píše nebo psal deník. Přihlásila jsem se jako jediná. Dodnes nevím, jestli jsem byla opravdu jediná anebo se nikdo jiný nechtěl přiznat. Do deníčku jsem si tehdy zapisovala mé pocity, ale třeba taky to co jsem daný den zažila. V dnešní době roli takových deníčků převzaly spíše internetové blogy, jako je právě tady ten můj. Jejich hlavní úlohou už není, aby se člověk vypovídal, ale aby inspiroval a poučil. Pro dnešek ale můj blog dostane právě úlohu deníčku ...

Abych Vám řekla pravdu, na dnešní den jsem měla připravený zcela jiný článek na zcela jiné téma, kterému se obyčejně věnuju. Znáte to slovíčko osud? Věřím, že ano. Jeden takový osud se mi (ale i ostatním) totiž dnešní ráno připletl do cesty. 
"Pes má krásu bez ješitnosti, sílu bez krutosti a lidské ctnosti bez lidských nectností."
Je mi mizerně. Nemám chuť cokoliv dělat, cokoliv jíst a na cokoliv myslet. Ze všeho nejvíc bych si teď přála vrátit čas. Minimálně 3x jsem dnes musela přerušit práci, abych se šla vybečet a zároveň se trochu uklidnit. Když jsem před rokem a půl odjížděla za prací do Anglie, ze všeho nejvíc jsem se bála ztráty. Co když někoho z rodiny nebo z našich pejsků vidím naposled???
"Pes je nejlepším přítelem člověka."
Fany, Fany, Fany ... Možná jsem tehdy neměla odjíždět. Možná jsem to měla udělat jinak. Možná by to tak nemuselo dopadnout. Momentálně se ve mně mísí všemožné pocity. Bohužel si ale uvědomuju, že bez Tebe už to nebude jako dřív. Už si Tě nebudu moct zavolat k sobě do postele. Už neuvidím to Tvoje nadšení při vyslovení slov VODÍTKO, PANIČKA, PANÍČEK, KOSTIČKA nebo MASIČKO. Už se s Tebou neprojdu kolem našeho potoku. Už to zkrátka nejde vrátit ...

Fany byla prvním jezevčíkem, kterého jsme si pořídili. Narodila se 30. 3. 2008 a zemřela 13. 8. 2018. Dožila se tedy krásných 10 let. Vím, že nejsem jediná, komu bude navždycky chybět a kdo se s její smrtí nevyrovná.

Nikdy na Tebe nezapomeneme, Fany!

Mohlo by se vám líbit

3 Komentářů