Jak se starám o vlasy aneb hair routine

by - 9.9.18

Ahoj!

Tak, ještě 9 dnů a zase se dočkám. Ještě 9 dnů a budu zase doma. Po 3 měsících. Jakmile se můj přílet domů začne jen trochu blížit, vždycky mám tendence začít plánovat. Plánovat plány. Doufám tedy, že stihnu vše, co jsem si naplánovala a na nic z toho nezapomenu. Jak to máte s plánováním vy? Já osobně plánování miluju. Mám prostě ráda, když mám všechno promyšlené a zapsané ...

Ale už dost toho slovíčka plánovaní a pojďme se vrhnout na dnešní téma. V jednom z jarních článků jste se na blogu mohli dočíst o tom, jak se starám o pleť (odkaz najdete TADY). V tom dnešním článku bych se chtěla vrhnout na vlasy.


Upřímně, nejsem typ člověka, který by si kupoval nebo měl potřebu kupovat ty nejdražší vlasové přípravky. Celý život jsem si tak nějak vystačila s levnější drogerkovou kosmetikou. Někdy jsem s ní byla spokojená méně, někdy více. Já jsem hlavně typ člověka, co střídá rád nejrůznější produkty.

A co se týče samotné péče o mé vlasy? Jelikož mám celý život vlasy mastnější (tedy hlavně u kořínků), umývám si je tak jednou za 2 dny. Vím, že jsou i lidi, kterým stačí umýt vlasy i jednou do týdne. To si v mém případě tak nějak nedovedu představit.


Na mokré vlasy si tedy nejprve nanesu šampón. Momentálně používám ten od Garnier Fructis, Repair & Shine, ve kterém by měl být obsažen olivový, avokádový a bambucký olej. Jestli na sprchových gelech či šamponech něco miluju, tak je to rozhodně svěží a citrusová vůně, což tenhle šampón rozhodně splňuje. I když, teď si říkám, proč si vlastně kupuju šamóny s olejíčky, když nechci, aby se mi mastily vlasy? :-D

Po použití šamónu vždy přichází na řadu kondicionér. Tady v Anglii jsem objevila značku TRESemmé, kterou jsem si taky oblíbila. Momentálně používám kondicionér na barvené vlasy.


Po umytí vlasy na chvíli zabalím do turbanu a poté použiju olejíček na poškozené vlasy od Pantene, Intensive Repair, který už používám snad i 2 roky vkuse. Ten však vmasíruju pouze do konečků, které mají tendenci být sušší. Nechám chvíli působit a pak už zbývá jen rozčesání.


V 99% procentech nechávám vlasy přirozeně uschnout. Nefénuju je a nežehlím. Ano, taky to ale závisí na mé práci. Kdybych měla každý den chodit mezi lidi, určitě by použití žehličky aspoň čas od času nechybělo. Můžu ale říct, že když srovnám kvalitu vlasů třeba 5 lety a tu nynější, je to nesrovnatelné. Právě díky častému žehlení se mi totiž vlasy lámaly a ztrácely na kvalitě. Momentálně žehličku či kulmu používám pouze, když někam cestuju.

A jak vypadá vaše vlasová rutina? Preferujete radši dražší kosmetiku nebo se spokojíte s tou z drogerie? Budu ráda za vaše komentáře.

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů