Základy šatníku a botníku

by - 31.3.19

Ahoj!

Musím říct, že ze všeho nejvíc mě dokáže naštvat, že sluníčko svítí zrovna v ty dny, kdy musím pracovat. No, a jakmile přijde víkend, nastává depresivní počasí. Jestli si něco opravdu dokáže zahrávat s mojí náladou, tak je to právě počasí. Když je venku hezky, jsem plná energie. Naopak když prší a je zamračené, moje nálada je na bodu mrazu a mě se nechce nic jiného, než ležet v posteli. Máte to tak taky?

Mezi rubriky, do kterých u mě přibývá málo článků, rozhodně patří "móda", takže jsem si o víkendu řekla, že je nejvyšší čas s tím něco udělat. Pro dnešek jsem tedy vybrala téma "základy šatníku" neboli tzv. "must-have". Napadlo mě, že bych tuhle tématiku mohla shrnout i ve videích. Co na to říkáte?


Jestli jsem si poslední dobou začala něco uvědomovat, tak je to rozhodně fakt, že si kolikrát koupím kousek oblečení, který vlastně nemám s čím zkombinovat. Naopak bych svůj šatník měla obohacovat o neutrální kousky, které vlastně nikdy nevyjdou z módy a zachrání mě ve chvílích, kdy nebudu vědět, co si vzít na sebe.

A co mezi takové základy šatníku patří a nemělo by vám ve vaší skříni chybět?

Oblečení

Džíny - Klasické džíny rovného střihu jsou něco, co by vám ve skříni rozhodně nemělo chybět. Odstín záleží jen a jen na vás. Určitě by ale neměly být potrhané či zdobené nejrůznějšími aplikacemi.

Černé kalhoty/džíny - Obyčejné černé kalhoty jsou kouskem oblečení, které se dají ladit jak do elegantnějšího, tak do sportovnějšího stylu. Ať už k nim vezmete lodičky nebo tenisky, vždycky to bude vypadat skvěle.

Černá sukně - Řekla bych, že střih sukní záleží čistě na vás, na vaší postavě a na tom, co je vám pohodlné. Ať už zvolíte áčkovou nebo pouzdrovou sukni, vezmete si k ní obyčejné tričko nebo elegantnější halenku, zvolíte vhodné doplňky a boty, outfit bude vždycky stát za to!
Zdroj: www.pinterest.com
Černé sako - Černé sako je rozhodně dalším nadčasovým kouskem. Vezměte si k němu džíny, elegantní kalhoty, sukni anebo taky šaty! Ovšem pozor na střih! Ten vždy vybírejte v závislosti na vašem typu postavy a výšce.

Pohodlná mikina - Myslím, že zrovna tenhle kousek by spousta z vás do seznamu must-have věcí nezařadila. Za mě tam ale rozhodně patří. Na barvě asi nezáleží. Nejpohodlnější je podle mě klasická mikina bez zipu a s kapucí.

Černé, bílé a šedé tričko/tílko - Podle mě jsou barvy jako černá, bílá a šedá ty nejzákladnější. V šatníku by vám určitě neměla chybět trička s krátkým rukávem v těchto 3 základních barvách. Určitě se taky hodí mít nějaké to letní tílko třeba se špagetovými ramínky a dále pak taky trička s dlouhým rukávem, které využijete hlavně v zimě.

Kvalitní kabát - Řekla bych, že co se týče bund, tak je to hodně individuální. Záleží totiž na stylu každé ženy. Někdo zkrátka nosí raději bundu a někdo zase kabát. Kabát, který by vám ve skříni neměl chybět, by měl mít určitě černou, případně šedou či světle hnědou barvu.

Křivák - Tady bych asi řekla, že křivák nemusí mít každý v oblibě, takže v tomhle případě to záleží jen a jen na vašem osobním stylu. Každopádně bych řekla, že se dá křivák sladit jak s elegantním, tak se sportovním oblečením. A barva? Rozhodně černá!

Džínová bunda - Tak tady je to podobný případ jako u toho křiváku. Džínová bunda se prostě nemusí líbit každému. V tomhle případě bych si ale troufla tvrdit, že se o nadčasový kousek nejedná, takže nelze říct, že bude moderní i za 10 let.
Zdroj: www.pinterest.com
Elegantnější bundička/anorak - U tohoto kousku oblečení jsem tak trochu váhala. Hlavně jsem ani nevěděla, jak ho správně pojmenovat. Zkrátka se jedná o lehkou bundičku v délce ke stehnům. Ideální by podle mě byla třeba v khaki odstínu.

Malé černé - Pokud by někdo nevěděl, co si pod pojmem malé černé představit, tak se jedná o černé šaty různých střihů v délce nad kolena. Šaty, které si můžete vzít při slavnostnější příležitosti, ale i třeba večer do města.

Doplňky

Čepice a šála v neutrálních barvách - Co se týče čepice a šály, tak tady bych rozhodně kromě už zmiňovaných neutrálních odstínů určitě nevolila žádné pletací vzory, ale klasiku bez jakýchkoliv bambulí či nášivek.

Kvalitní černý pásek - Černý pásek, ideální kožený, by vám opět neměl scházet v šatníku. Důležité je si vybrat tu správnou šířku. Pásek si nemusíte brát pouze ke kalhotám. Zkuste jím přepásat třeba šaty nebo delší svetr.
Zdroj: www.pinterest.com
Větší černá kabelka - Podle mého názoru se právě u těchto kabelek vyplatí si připlatit a pořídit opravdu kvalitní kousky. Do větší kabelky by se mi určitě měly vlézt osobní věci, diář, láhev s vodou a případně laptop či menší notebook.

Menší černá kabelka - Menší kabelka se vyplatí při krátkých pochůzkách anebo taky pokud vyrážíte třeba někam večer. Určitě by se do ní měly vejít minimálně osobní věci jako je mobil, peněženka, klíče, balzám na rty a kapesníčky.

Psaníčko - U všech zmíněných kabelek bych rozhodně volila černou barvu. Psaníčko se vám bude hodit jak na plesy, tak na večerní party. V tomhle případě bych to se zdobením asi nijak nepřeháněla a šla do něčeho jednoduššího.

Boty

Vysoké kozačky - Jestli s podpatkem nebo bez něj záleží na každé ženě. Já osobně v případě vysokých kozaček sázím na ty bez podpatku. Kozačky můžete vzít jak k šatům, tak k sukni nebo ke kalhotám.

Zdroj: www.pinterest.com
Kotníkové kozačky - V obou dvou případech bych rozhodně volila opět černou barvu. U kotníkových kozaček bych určitě šla i do těch s podpatkem.

Pohodlné tenisky - Už dlouho se nám tu neobjevila bílá, takže teď ji tu pro změnu zase máme. Zkuste si tenisky vzít i k šatům, přes které přehodíte třeba denimovou bundu! Určitě to bude vypadat skvěle!

Lodičky - Pokud bych si měla kupovat lodičky, zaručeně bych nešla do příliš velkých podpatků. Vybírejte takové boty, abyste v nich vydržely i několik hodin. A co barva? Tady bych volila tělovou, případně černou.

Sandálky - Tentokrát hlavně letní záležitost. Černé nebo tělové sandálky se vám v botníku nikdy neztratí. Zkombinujte je s kalhotami, ale i s letními šaty.

Pokud vás napadá ještě něco dalšího, co by nemělo chybět v šatníku žádné ženy, napište mi to do komentářů! Je naopak něco, co byste z mého seznamu vyřadily?

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů