Neděle v jihoanglickém Hastings

by - 1.6.19

Ahoj!

Tak bych řekla, že konečně začíná to pravé letní počasí. My za sebou máme zatím nejteplejší víkend letošního roku. A jak je tomu v Česku? Vlastně, já sama si na tuhle otázku už zítra odpovím. Odlétáme totiž do ČR. Už teď se těším na tu moji cestovatelskou náladu a pocit, že se zase podívám domů.

V dnešním článku bych vám ráda dala tip na další anglické město. Tentokrát jsme se totiž vypravili do jihoanglického města Hastings. Že vám název něco říká? Možná si ho pamatujete z hodin dějepisu. V roce 1066 se tam totiž odehrála známá bitva.


A jak se do Hastings dostat? Pokud se chcete do Hastings dopravit co nejrychleji, využijte vlakové spojení z londýsnkých stanic St. Pancras, Charing Cross nebo London Bridge. Počítejte ale s tím, že vlaky jsou v Británii poměrně drahé. Určitě je lepší si zrovna koupit zpáteční jízdenku. Vlakem to tedy vychází cca 20 liber za obě jízdenky.

A co v Hastings navštívit? Mezi dominanty rozhodně patří útesy se zříceninou hradu Hastings. Vstupné do areálu zříceniny vás vyjde na 5 liber, které zahrnuje nevedenou prohlídku hradu a podzemí a zhlédnutí krátkého filmu o historii samotného hradu. Při výstupu na zříceninu se taky můžete kochat dechberoucími výhledy na město, které určitě stojí za to!




Jelikož město leží na jižním pobřeží, určitě nevynechejte návštěvu pláže. Jediná věc, která nám na většině pobřežních měst vždy vadí, jsou miliony plážových atrakcí, díky kterým města ztrácí to pravé kouzlo. Nezapomeňte si ale taky projít samotné uličky, ve kterých najdete nejrůznější obchůdky s originálními věcmi, ale taky útulné kavárny a restaurace.




Byli jste někdy v Hastings? Pokud ano, určitě napište do komentářů místa, která byste ostatním doporučili :)

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Ráda čtu takovéhle cestovatelské články :) Taky bych se někdy chtěla podívat do Anglie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anglii ti určitě doporučuju. Je tu spousta krásných míst k vidění :)

      Vymazat