Jak jsem se ocitla ve světě Harryho Pottera

by - 23.9.19

Ahoj!

Tak dneska máme oficiálně první podzimní den! I když bych podle počasí řekla, že podzim začal už před pár týdny. Hádám, že v mnoha supermarketech se už teď prodávají vánoční kolekce a nejrůznější figurky a nebude trvat dlouho a ve výlohách na nás začnou vykukovat první vánoční dekorace. No není to tak?

V dnešním článku se vrátíme o měsíc dozadu. Hned po naší portugalské dovolené za námi totiž doletěla ségra a konečně jsme se tak mohly vydat do světa Harryho Pottera! Jak to tam vypadalo, kolik stál lístek a jak se do studií vůbec dostat, vám prozradím právě v dnešním článku!

„Feraverto!“


Co je vlastně Warner Bros. Studio/Harry Potter Studio?

Jedná se o filmové ateliéry, ve kterých se natáčela většina scén Harryho Pottera. Studio se nachází na severozápadním okraji Londýna, v části Leavesden. V ateliérech se podíváte ať už do hlavního sálu Bradavic, do Brumbálovy komnaty či do Gringotovy banky. Čeká na vás ale také odhalení nejrůznějších triků nebo třeba oblečení/kostýmy, které se ve všech 7 dílech používaly.

„Avada kedavra!“



Jak sehnat vstupenky a kolik stojí?

Návštěvu studíí jsme si plánovaly snad už třičtvrtě roku, teď v létě nám to ale konečně vyšlo. Pokud se chcete do studií dostat, tak si lístky pořizujte s předstihem alespoň 3 měsíce. Zkrátka, čím dřív, tím líp. Vstupenky pořídíte na TÉTO STRÁNCE. Lístek pro dospělého vychází na £45 (cca 1300 Kč) a dětský vychází na £37 (cca 1070 Kč), děti do 4 let mají vstup zdarma. Poté si lístky ideálně vyzvednete ve venkovních pokladnách přímo na místě. Pokud byste si chtěli lístky nechat zaslat domů, budete platit zase další peníze.

„Expecto patronum!“

Jak se do HP studií dostat?

My jsme využili toho, že máme k dispozici auto. Co se týče parkování, to se nachází přímo u ateliérů a je zdarma, stačí když se prokážete referenčním číslem, které vám přijde na mail. Mimochodem, tohle číslo budete potřebovat i při vyzvednutí lístků. Hádám ale, že většina z vás pojede přímo z Londýna. Přímo na stránkách studia jsem narazila na plánek, který říká, že byste se měli dostat z vlakové stanice Euston na stanici Watford Junction. Cesta by měla trvat asi 20 minut. Poté už stačí jen nasednou na autobus, který vás za 15 minut doveze přímo ke studiím. 

„Oppugno!“

Jak probíhá prohlídka?

Při vstupu vás nejprve čeká bezpečnostní prohlídka. My jsme byly ve studiích dost dopředu, takže jsme si ještě zašly na kafé, na jídlo (kavárnu i restauraci najdete přímo v ateliérech) a prohlédly si obchod se suvenýry.Vstup jsme měly zakoupený na 17:30, ale s prohlídkou jsme mohly začít klidně až v 18:00. Na internetu jsem se dočetla, že prohlídka zabere v průměru něco málo přes 3 hodiny. My jsme se vyloženě u všeho nezastavovaly, takže nám to zabralo asi 2 a půl hodiny. Ze všeho nejdřív na vás čeká v úvodním sále takové menší představení celé tour, poté zhlédnutí krátkého filmu v kinosále, no a poté už si můžete chodit kam chcete. 

Tady už je pár fotek, abyste měli představu, co všechno ve studiích můžete vidět :)










Pokud vás zajímá víc, mrkněte ještě ke mně na Instagram do instastories pod názvem HP. Najdete tam i nějaká videa :)

Mohlo by se vám líbit

4 Komentářů

  1. Všechno tak vypadá tak úžasně! Tohle je muj se, haha <3

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  2. Ooo to je boží! Já se přiznám, že jsem četla snad jen jednu knížku a viděla pouze první dva díly - ale mám v plánu to napravit a vrhnout se na to! <3 Podle mě je na HP podzim jak stvořený:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co mas z toho, ja jsem knizky HP necetla vubec, ale na filmy se divam i 2x do roka 😀

      Vymazat