Přečteno #4

by - 10.12.19

Ahoj!

Tak jak pokračujete s přípravou Vánoc? Dárky už máte nakoupené? My jsme se letos s rodinou rozhodli pro tak trochu jiné Vánoce. Stanovili jsme si totiž limit na osobu, do kterého se musíme vlézt. Už jsme totiž tak nějak dospěli do věku, kdy nepotřebujeme miliony dárků a rozhodli jsme se raději obdarovat ty, kteří to štěstí nemají. Pokud neznáte STROM SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ, určitě si o tom něco přečtěte na internetu. Po celé České republice najdete stromy spolu se seznamy přání ať už dětí z dětských domovů či jiných neziskových organizací. Z těchto seznamů si pak můžete vybrat jedno či více přání a dětem ho splnit. My jsme si třeba vybrali dvanáctiletou holčičku, které jsme koupili knížku a kosmetiku :)

Když už jsme u těch knížek, tak právě jim bude dnešní článek věnovaný. Připravila jsem pro Vás totiž už 4. díl rubriky PŘEČTENO. Právě moje knižní minirecenze by pro Vás mohly být užitečné, pokud se letos knížkou chystáte někoho obdarovat.


1) Patrik Hartl - Nejlepší víkend

Že neznáte Patrika Hartla? Pusťte si TOHLE video a zapamatujete si ho už navždy. Jeho smích je zkrátka nezaměnitelný, nezapomenutelný a nepochopitelný zároveň. Nejlepší víkend byl první knížkou, kterou jsem od něj četla. Pokud máte rádi tzv. oddechovky, knížka pro Vás bude ta pravá. Já osobně preferuji, když v knížce najdu alespoň trochu akce, zkrátka nějakou tu zápletku. Co se týče obsahu, v knížce se prolínají životy různých lidí, kteří se ale vzájemně znají. Dočtete se v ní o každodenních situacích, které asi každý z nás zná a to např. vztahové problémy, problémy s dětmi atd. Co mě osobně na knížce hodně překvapilo, byly často používané vulgarismy, které pro Patrika Hartla nejsou žádným problémem.

Knížku bych hodnotila na 70%.

2) Petra Jirglová - Letuška z economy aneb Co na Instagramu nenajdete

Víte, které místo je nejlepší pro čtení této knížky? Není to tak těžké uhodnout. Kdo si tipl letadlo, měl pravdu. No a nejlepší to je v moment, kdy se v knížce dočítáte o obrovských turbulencích a propadu letadla. To se pak hned cítíte bezpečněji :-D Můžu Vám zaručit, že se u knížky Petry Jirglové, která popisuje své roční zážitky, kdy pracovala jako letuška u Emirates, rozhodně nasmějete. Řekla bych, že knížkou neurazíte třeba ty, kteří jsou blázni do létání anebo ty, kteří sní o kariéře letušky či stewarda. V knížce se totiž dozvíte, že tohle povolání má jak své velké pro, tak své velké proti.

Knížku bych hodnotila na 85%.


3) Frauke Scheunemannová - Jezevčíkovy trable

Už třetí pokračování (zatím je celkem 5 dílů) německé spisovatelky Frauke Scheunemannové, které jako ostatní díly, popisuje situace každodenního života z tak trochu jiného pohledu - pohledu jezevčíka. Tuhle knížku doporučuju 2 skupinám - milovníkům jezevčíku anebo mladším čtenářům. Podle mého názoru je ideální  začít od prvního dílu, jelikož na sebe příběhy neustále navazují. Ve zkratce, v hlavní roli najdete samozřejmě jezevčíka, který spolu s jeho zvířecími kamarády získává nové a nové zkušenosti a snaží se porozumět strastem, starostem i radostem lidského života.

Knížku bych hodnotila na 65%.

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Od Hartla jsem četla vše, kromě této knihy, kterou jsem si ještě nestačila od mamky půjčit. Ale úplně to není nic, co by byl můj styl. Letuška z economy mě docela láká, tu možná pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud chceš knížku, u které se zasměješ, tak tu Letušku z economy doporučuju. Mě ten Patrik Hartl taky moc nezaujal.

      Vymazat