Baby room inspiration aneb jak jsme vybavili dětský pokojíček

by - 22.1.21

 Ahoj!

Tak jsem tady po měsíci zase s novým článkem. Tentokrát na téma vybavení dětského pokojíčku. I když ho máme hotový už nějakou dobu, k tomuhle článku jsem se dokopala až teď. Taky jsem vlastně čekala na to, až bude plně vybavený a nebude mu nic chybět. Doufám tedy, že vás dnešní článek inspiruje, pokud třeba taky čekáte miminko nebo vás prostě jen zajímá bytový design. 


Kde jsem čerpala inspiraci?

Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem po designech dětských pokojů začala pokukovat hned od doby, kdy jsem se dozvěděla, že jsem těhotná. Co se týče tipů na bydlení, vždycky hledám inspiraci na Pinterestu nebo Instagramu. V tomto případě byl mým největším pomocníkem Pinterest, kde jsem si našla styl, kterého chci pokoj ladit. 

Hned ze začátku jsem věděla, že pokoj nechci do růžova nebo do modra, stejně tak ho nechci ladit do nějakých bláznivých barev. To, o co mi šlo, byla přirozenost a jednoduchost. Proto jsem zvolila kombinaci, která je podle mě hodně nadčasová - bílá barva spolu se dřevem


Jak probíhala rekonstrukce?

Ze všeho nejdříve bylo potřeba oškrábat velmi starou omítku, což zabralo spoustu hodin práce. Pak následovalo nanesení nové omítky, zateplení stropu a následné vymalování pokoje. Nikdy bych neřekla, kolik dá tak malý pokojíček práce.

Místnost sloužila jako dětský pokoj už v době, když jsem byla malá. Jednu dobu v ní byla taky menší posilovna a pak taky šatna s pracovnou. 

Kde jsme pořídili nábytek a dekorace?

Po všech stavebních úpravách jsme se konečně mohli pustit do skládání nábytku, který jsme pořídili v IKEI. Odkaz na skříň najdete TADY, na postýlku TADY, na poličky TADY a na komodu TADY




Stejně tak jsme v IKEI pořídili matraci do postýlky (na výběr jsou asi 4 druhy) a organizéry. Dřevěné úchytky jsem koupila v Uni Hobby a u stoláře si nechala vyrobit přebalovací pult, který se ke komodě už jen přišrouboval.

Tip: Co se týče plovoucí podlahy, tu jsme pořídili v Uni Hobby. Oříšek pro nás byl vybrat ty nejvhodnější lišty, které jsme původně koupili v tom samém obchodě. Nakonec jsme ale zjistili, že odstín k podlaze absolutně nesedí. Lišty jsme nakonec koupili v OBI, které vám tímto doporučuju i pokud se chystáte vybírat třeba ty podlahy. 

No a co by to bylo za místnost bez doplňků a dekorací? Kobereček ve tvaru mráčku jsem pořídila v H&M Home. Ten už ale bohužel není v nabídce. Košíčky, které visí nad komodou, spolu s košíkem na hračky jsou z Jysku. Tyhle 2 věci najdete TADY a TADY.



A jak vypadá váš dětský pokojíček? Stále ho zařizujete? Kde čerpáte inspiraci? Budu ráda, když mi dáte vědět do komentářů.

Zajímal by vás taky článek na téma výbavička pro miminko? Pokud ano, určitě mi dejte vědět. 

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů