Základy těhotenského šatníku

by - 25.2.21

 Ahoj!

Dnešní článek je vlastně docela spontánní. Ráda bych k němu ještě natočila video, tak uvidíme, jestli mi to energie a okolnosti dovolí. Pokud se mi to podaří, odkaz na video najdete na konci tohoto článku. A jaké že je dnešní téma? Těhotenské must-have v šatníku!

Já jsem měla částečně vlastně štěstí, jelikož jsem po většinu svého těhotenství pracovala z domu, takže jsem oblečení nemusela zase až tak řešit. Každopádně, čím víc mi rostlo bříško, tím méně pohodlně jsem se cítila ve svém normálním oblečení a začala pátrat po kvalitních a zároveň levných kouscích z maternity kolekcí. Upřímně, vše co má v názvu těhotenské nebo kojící mi přijde 2x - 3x dražší u většiny prodejců. Navíc u mnohých kousků ani není potřeba kupovat oblečení z těhotenské kolekce. Stačí si vybrat buď oversize nebo elestický kousek a problém je vyřešený. 


Sestavila jsem pro vás takové nejzákladnější kusy oblečení, které jsem si já sama pořídila a které by vám ve skříni neměly chybět. 

1. Bunda - Jako první uvádím kousek, který jsem si jako jediný nepořídila. Jak jsem již řekla, většinu času jsem trávila doma, takže jsem zrovna do bundy nechtěla investovat. Když už jsem někam šla (většinou jen do obchodu), kabát jsem měla rozepnutý. Kdybych ale chodila pravidelně do práce, zřejmě bych koupi nějaké té těhotenské bundy či kabátu zvážila. Jednu takovou jsem našla třeba TADY.

2. Elastické šaty - Jestli jsem si v těhotenství něco oblíbila, tak to jsou rozhodně elastické šaty různých střihů. Co se mi na nich líbí je to, že krásně obepnou zvětšující se bříško a dají se ladit do všech možných stylů. Já jsem si oblíbila třeba pletené šaty se zlatými aplikacemi na rukávech, které jsem pořídila v místním butiku. 

3. Elastická sukně - Co se taky dá skvěle kombinovat je určitě jednobarevná uplá elastická sukně. Tričko stačí vždycky jen zastrčit dovnitř. Opět to krásně zvýrazní bříško. Jednu takovou jsem si pořídila v H&M za pár korun. Najdete ji TADY.

4. Legíny - Jestli je kousek, který jsem unosila opravdu nejvíc, tak jsou to rozhodně legíny s těhotenským pásem. Hlavně doma pro mě byly zkrátka nepostradatelné a když jsem neměla náladu se nějak oblékat, přehodila jsem přes ně dlouhý svetr a mohla vyrazit klidně i do obchodu. Pokud hledáte legíny pohodlné za pár korun, určitě se mrkněte na Lidl shop, kde jsem pořídila i ty svoje. Najdete je TADY

5. Džíny - Poměrně levné, kvalitní a pohodlné džíny jsem pořídila opět na Lidl shopu. I když jsem je nenosila tak často jako již zmíněné legíny, v chladnějším počasí jsem za ně byla ráda. Odkaz najdete TADY

6. Punčocháče - Tady budu opět dělat reklamu na Lidl, kde se dá těhotenské oblečení sehnat opravdu levně. Já sama jsem si pořídila jen černé. Určitě bych doporučila si koupit i jedny v tělové barvě. TADY je odkaz.

No a tady je malý seznam věcí, které podle mě nejsou potřeba:

1. Trička - Stačí vám ty, co máte již ve skříni. Tričko krásně schováte v sukni. Pokud si na sebe obléknete džíny s těhotenským pásem či legíny, bude to chtít delší tričko. 

2. Svetry nebo mikiny - Pokud vlastníte spíše volnější svetry a mikiny, do těchto kousků taky není potřeba investovat. 

A jaký kousek těhotenského oblečení nesměl chybět ve vašem šatníku?

A tady už je slibované video:



Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů