Výlet do Staroviček aneb jak jsem si užila levandulový workshop

by - 17.6.21

Minulý víkend jsem měla tu možnost zavítat do pro mě zatím neobjeveného pálavského okolí a navštívit levandulovou farmu ve Starovičkách. Zúčastnila jsem se totiž skvělého celodenního workshopu, který se konal přímo na farmě a v jejím okolí. Zážitkový workshop je podle mě skvělým tipem na dárek pro někoho, kdo miluje tvoření a ruční práce. Já sama jsem ho dostala od manžela k narozeninám a můžu říct, že jsem si ho užila na 100%. 


A jak workshop probíhal? V 9 hodin ráno jsme měly (ano, byly jsme tam jen samé ženy) sraz u levandulové prodejny, kde jsme si hned při příchodu mohly dát výbornou levandulovou limonádu nebo kávu. Poté následovalo krátké představení celého kurzu a my se mohly vydat polní cestou přímo k levandulovému políčku. Cestou jsme měly za úkol nasbírat co nejvíce nejrůznějších travin, polních květin a všeho možného, co nám padlo do oka. 




Po příchodu na levandulovou farmu jsme dostaly opět skvělou limonádu, naše nasbírané květiny vložily do připravených nádob s vodou a vyslechly si něco málo o historii firmy Lavandia a taky o tom, jaké druhy levandule pěstují a k čemu se využívají. Po výkladu následoval sběr levandule lékařské, která sice nebyla ještě úplně rozkvetlá. To ale nijak neovlivňovalo její omamnou vůni.








Procházení po levandulovém poli byl zkrátka relax. Prvním úkolem bylo vázání kytice z nasbíraného materiálu, což byla činnost, kterou jsem si zamilovala už v Anglii. Sbírání lučního kvítí je prostě něco co mě baví a naplňuje...




Kolem 12. hodiny jsme se s celou skupinkou vydali do Velkých Pavlovic, kde jsme si v restauraci penzionu André vychutnaly skvělý oběd. Pak následoval návrat na farmu a úkol č.2, což bylo vázání levandulového věnce. Aby pro nás vázání bylo ještě příjemnější, nesměla chybět odpolední káva spolu s dezertem (tím byl vynikající cupcake od rodinné firmy Herůfek - lepší cupcake jsem nikdy nejedla!). Tentokrát nám to bohužel trochu překazilo počasí a nám nezbylo nic jiného, než se s našimi výrobky přesunout do levandulového obchůdku, kde jsme měli možnost věnce dokončit (vyrábění věnce bohužel nemám zdokumentované). 




Workshopy se pořádají jen v červnu, takže to už letos bohužel nestihnete. Každopádně se vyplatí si počkat na nové termíny pro příští rok.


Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů