Jáhlová kaše s ovocem

by - 29.1.16

Ahoj!

Pokud jste právě vstali a máte hlad, mám pro Vás skvělý tip na chutnou a zdravou snídani, která Vás zasytí. Dnešní článek se bude totiž věnovat přípravě jáhlové kaše.

Vím, že si hodně lidí pod pojmem jáhlová, ovesná nebo krupicová kaše představí ne zrovna chutný pokrm ze školních jídelen, a z tohoto důvodu k tomu mají odpor. Věřte mi ale, že si se správně zvolenými surovinami pochutnáte!


A co to ty jáhly vůbec jsou? Jáhly neboli loupané proso se řadí mezi obiloviny. Jsou dobře stravitelné, a také obsahují vysoký počet vitamínů, bílkovin či tuků.


A co budete potřebovat na přípravu takové kaše?
mléko či vodu
jáhlové vločky (seženete ve zdravé výživě, sáček stojí okolo 30 Kč) 
med
sušené datle (můžete a nemusíte přidávat)
ovoce (banán, maliny, rybíz...)
kokos
javorový či datlový sirup

Vločky nejdřív uvaříme ve vodě nebo v mléce. Vaříme tak dlouho dokud nám nevznikne hustá kaše. Já osobně preferuji mléko, protože mi tak kaše přijde daleko chutnější. Potom přimícháme do vzniklé kaše lžičku medu, a můžeme přihodit i nakrájené sušené datle. Pak už jen přendáme kaši do misky, a ozdobíme ji ovocem podle své chuti. Na závěr můžeme posypat kokosem a dochutit oblíbeným sirupem.


 Tak dobrou chuť!

Mohlo by se vám líbit

0 Komentáře