5 důvodů, proč cestovat

by - 15.4.18

Ahoj!

Ještě dřív, než se začnu věnovat dnešnímu tématu, kterým je tentokrát opět cestování, Vám tradičně povím pár slov na začátek. Vlastně, co říkáte na tuhle strukturu článku s úvodem? Máte radši takové to okecávání toho, co se v poslední době stalo nebo nestalo nebo preferujete jít rovnou na věc a nijak článek neprotahovat? Docela by mě to zajímalo, tak mi klidně dejte vědět do komentářů.

20. duben, na který jsem se tak těšila je konečně za dveřmi. Přiletí za námi totiž naši a ségra. Doufám, že nám hlavně vyjde počasí. Už se těším na to, jak si odpočinu hlavně od práce a zase se dostanu mimo tu naši malou vesničku. Upřímně, nedovedla bych si představit život, kdy bych měla být x měsíců nebo dokonce roků zavřená v domě nebo v bytě a nevytáhla paty z domova. Právě cestování, o kterém bude dnes řeč se mi vrylo do kůže a touha objevovat nová místa mě hned tak neopustí.


A tady už je 5 mých důvodů, proč cestovat...

Objevíš nová místa

Tak tenhle bod je asi samozřejmostí a také jedním z hlavních důvodů, proč se na dovolené nebo výlety vydáváme. Na světě jsou stovky krásných míst, o kterých nemáme mnohdy ani ponětí. Často se mi stává, že vidím na internetu místo, které mě nezajímá a nepřijde mi ničím výjimečné nebo zajímavé. Po nějaké době se na něj podívám znovu a vlastně zjistím, že to místo zase tak nezajímavé není a najednou si začnu představovat, jak se v tom daném městě nebo místě procházím. Máte to tak taky?

Objevíš svůj nový koníček

Na dovolenou do zahraničí jsem se poprvé dostala, když mi byly asi 4 nebo 5 let. S rodinou jsme vyrazili autem do Chorvatska. Od té doby jsme tam jezdili téměř pravidelně každý rok. V prváku na střední to byl potom Egypt a ve třeťáku Anglie. Později Francie a Španělsko. Právě díky našemu loňskému tripu po Francii a Španělsku jsem zjistila, že jsem si našla nový koníček. Cestování jsem si prostě zamilovala. Proto Vám chci poradit, abyste se nebáli jazykových bariér, toho, že se někde ztratíte a hlavně se nenechte ovlivňovat médii, od kterých každodenně slyšíte, jaké hrůzy se na světě dějí, takže je nejlepší raději zůstávat doma. Vycestujte a uvidíte, že nebudete litovat!

Překonáš své limity

Já, která se v životě nevěnovala žádnému sportu a má ráda své pohodlí jsem se minulý rok hodně překonala. Ať už tím, že jsem strávila asi 3 noci venku pod hvězdami, nekoupala se každý den nebo tím, že jsem ušla 20 km na horské sedlo Col d´Izoard. Vím, že vystoupit ze své komfortní zóny vyžaduje hodně úsilí a jsou lidé, kteří by se jí nevzdali ani za nic. Za ten pocit, který se po tom všem dostaví, to ale stojí!

Poznáš místní kuchyni a objevíš nové chutě

Jelikož jsem milovníkem jídla, nedovedu si představit, že bych někam jela a neochutnala místní kuchyni. Myslím, že ty doby, kdy lidé jezdili třeba do Chorvatska a brali si sebou 2 velké kufry plné jídla, jsou pryč. Nebo se mýlím? Tím nechci říct, že se musí chodit každý den do restaurace a ani není nutnost si vybírat luxusní restaurace. Je ale potřeba počítat s tím, že Vás jídlo třeba v anglické, francouzské nebo španělské restauraci vyjde v přepočtu na české koruny prostě dráž. 

Vypneš a načerpáš inspiraci

S přítelem máme při cestování společné to, že jakmile nastoupíme do vlaku či letadla, naše myšlenky se začnou ubírat zcela jiným směrem. Poznávání nových míst, kultur a celkově prostředí je pro nás velkou inspirací a stejně tak to platí i u ostatních lidí. Cestování je podle mě skvělé i díky tomu, že při něm vypnete a soustředíte se jen sami na sebe a na to, co se kolem Vás děje. 

A jak to máte s cestováním vy? 

Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Mám to dost podobné, baví mě poznávat nová místa a nejvíce si užívám ten relax. Jakmile člověk odcestuje, jeho myšlenky se ubírají na tu cestu, kterou podniká, a neřeší nic jiného, je to hrozně fajn. Na kuchyně moc nejsem, mám docela citlivé trávení a ledacos mi neudělá dobře, ale jinak si cestování všude možně užívám :)

    LENN

    OdpovědětVymazat