Na skok v Londýně a Brightonu

by - 26.4.18

Ahoj!

Přestože je pátek, tento týden přidávám článek až dnes. Minulý týden jsem na psaní článku neměla ani čas ani energii. Poslední 2 týdny byly totiž poměrně hektické. Měla jsem toho v práci zkrátka hodně, takže mi na psaní článku už prostě nezbývala síla. A taky jsme tu měli od pátku do úterý na návštěvě mé rodiče a ségru, tak snad chápete, že jsem veškerý volný čas chtěla věnovat právě jim...

O víkendu jsem se po téměř 3 měsících podívala zase do Londýna a snad po 7 letech do Brightonu. Nafotili jsme poměrně dost fotek, takže bych se o ně s Vámi zase ráda podělila a zároveň Vám tak dala tipy na to, kam vycestovat. 

Londýn

Do Londýna jsme se vypravili v sobotu ráno. Začali jsme na rohu Hyde Parku, konkrétně v Kensingtonských zahradách, kde jsme si prohlédli jak Kensingtonský palác, tak nádhernou přírodu. Na kole jsme projeli kousek Hyde Parku. Právě kola Santander jsou skvělou alternativou, na které můžete ušetřit opravdu hodně peněz. Půjčení jednoho kola vás vyjde na 24 hodin 2 libry. Jedinou podmínkou je, že kolo musíte vždy do 30 minut vrátit na jedno ze stanovišť. 



Poté naše kroky směřovali k Buckinghamu, dále přes Trafalgar Square na Piccadilly Circus. Po vynikajícím obědě ve Wagamama jsme sedli na metro a zamířili k London Bridge, od kterého jsme se dostali až k Shardu, který byl vlastně takovou třešničkou na dortu celého dne. 



Nesměla chybět obhlídka Temže, Tower Bridge, Tower of London a také St. Katharine Docks. No a den jsme ukončili prohlídkou St. Paul´s Cathedral a Millenium Bridge.




Brighton

Neděle patřila Brightonu, do kterého se dostanete například z vlakového nádraží London Bridge. Cesta trvala něco málo přes hodinku. Z nádraží v Brightonu jsme dlouhou rovnou ulicí zamířili přímo na pláž, kde jsme si užívali nádherného sluníčka.



 Po asi hodince a půl jsme se vydali směr Brighton Pier. Poté jsme zamířili do kouzelných uliček Brightonu, ve kterých najdete nejrůznější obchůdky a hospody. Tento den jsme zakončili v Primarku, protože přiletět do Anglie a nenavštívit Primark je prostě nemožné :)



A co vy? Byli jste někdy v Brightonu nebo v Londýně? 


Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Já si zamilovala obě města :) Londýn jsem navštívila asi tak 6x už, hlavně část Notting Hill prostě miluju! A v Brightonu jsem strávila jeden měsíc a taky na něj nedám dopustit, hlavně na ty úzké uličky v centru the Lanes a ta příroda kolem Brightonu taky pecka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Notting Hill je nádherný. Já jsem v Londýně žila necelých 8 měsíců. Teď žiju na venkově a Londýn je tak pro mě mnohem vzácnější, když se tam vypravím párkrát do roka. A Brighton je taky moc hezký.

      Vymazat