Na den k Jurskému pobřeží

by - 23.7.18

Ahoj!

Konec července je za dveřmi a půlka prázdnin je téměř taky v tahu. Jestli mi na času něco vadí, tak je to právě to, že když chci, aby ubíhal rychle, tak se den strašně táhne. Naopak pokud si přeju, aby se čas zastavil, v tu chvíli utíká jako voda. Určitě to znáte taky...

Už jste někdy viděli "ráj na Zemi"? Já ano. A nemusela jsem kvůli tomu vycestovat nijak daleko. Jeden takový ráj se jménem Durdle Door totiž najdete i na Jurském pobřeží na jihu Anglie. Ve chvíli, kdy jsem se na pobřeží ocitla, jsem nevěřila tomu, že stojím na březích Velké Británie, spíše mi to připomínalo třeba Nový Zéland.


My jsme se na pobřeží vydali autem v sobotu 21. července. Pokud byste se do téhle části Anglie chtěli jednou vypravit taky, tak třeba z Londýna se tam dostanete vlakem. Na vlakovém nádraží Waterloo nasednete na vlak, který Vás dopraví do města Wool. Odtud budete ještě muset nasednout na autobus a vydat se do vesničky West Lulworth. Na samotné pobřeží si ale budete muset dojít pěšky, takže počítejte i s kratším výšlapem. Můžu Vám, ale zaručit, že cesta bude stát za to!




Hlavně v létě na plážích očekávejte spousty lidí, proto pokud chcete pořídit fotky bez lidí, vydejte se k pobřeží mimo sezónu.



My jsme na pláži strávili odpoledne, pořídili spousty nádherných fotek a k večeru se přesunuli do malebné anglické vesničky West Lulworth, kde jsme se v tradiční hospůdce stavili na večeři.



Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů