Objevujeme víkendový Londýn a jeho okolí

by - 20.2.19

Ahoj!

Ty skoky teplot jsou opravdu neskutečné. I u nás v Anglii se teploty vyšplhaly o několik stupňů a to sychravé a studené počasí se najednou změnilo na teplé a slunečné, takže nebyl problém vyjít ven v tričku s krátkým rukávem. Kéž by takové počasí vydrželo celé jaro...


Dnes se mnou objevíte zase kousek Anglie. Předminulý víkend jsme tu totiž měli návštěvu z Česka (přijeli za námi naši), což byla skvělá příležitost k tomu se zase někam vydat. V sobotu jsme tedy sedli do auta a po asi hodinové cestě jsme dorazili k hradu Windsor. Obrovský hradní komplex se nachází ve stejnojmenném městečku, které najdete západně od Londýna. Kvůli poměrně vysokému vstupnému jsme si ale hrad prohlédli pouze zvenku, prošli se po městě, stavili se na kávu a pokračovali v objevování.

Pár užitečných informací o Windsoru:

Stránku, kde naleznete všemožné informace o vstupném, otvírací době apod. máte TADY. Jen pro představu, vstupné pro dospělého vás vyjde na 22,5 liber, což je zhruba 650 Kč ať už kupujete lístky online nebo na místě. A jak se vůbec do Windsoru dostat? V Londýně stačí nasednout na vlak na stanici Paddington. S jedním přestupem se do Windsoru dostanete zhruba za hodinku, někdy i míň. Pokud v Anglii hodláte cestovat vlakem, vždy si kupujte zrovna zpáteční jízdenky. Jízdné vás tak vyjde daleko líp. Navíc při větším počtu lidí dostanete poměrně výhodnou skupinovou slevu.




Druhou zastávkou tohoto dne byl tentokrát palác Hampton Court. Pro fanoušky Pirátů z Karibiku je tahle lokace určitě známá. Natáčela se tam totiž část čtvrtého dílu. Bohužel jsme si palác prohlédli opět jen zvenku, prošli volně přístupnými zahradami a parkem a zamířili na takovou obědo-večeři do námi oblíbené Wagamama. Po výborném jídle jsme nasedli zpět do auta a vydali se domů.

Pár užitečných informací o Hampton Court:

Stránku se všemi informacemi naleznete TADY. Nikdy ale není na škodu si vyhledat další informace a rady třeba na googlu. Co se týče vstupného pro dospělé, to seženete o něco levnější a to přesně 19,20 liber, takže cca 550 Kč. Kromě samotného paláce si můžete prohlédnout také krásné zahrady, takže návštěvu doporučuji spíše na jaro nebo v létě, kdy všechno krásně kvete. K Hampton Court se dostanete z londýnské Waterloo zhruba za stejnou dobu jako do Windsoru. Pokud byste se k paláci vydali autem, za parkovné zaplatíte zhruba 1,50 za hodinu (asi 43 Kč).



Neděle pro nás byla ve znamení objevování Londýna. Přestože nám počasí moc nepřálo, hned po příjezdu do Londýna jsme se vydali do parku Greenwich. Tento park vám můžu jednoznačně doporučit. Jestli něco stojí za to, je to výhled na celý Londýn. Je neuvěřitelné, jak se panorama tohoto velkoměsta mění a kolik nových budov tady neustále přibývá. V parku najdete například královskou observatoř, v jejíž areálu vede nultý poledník. Vstupné pro dospělého vychází na 13,5 liber. My jsme si v místní kavárně koupili pouze kávu a něco dobrého na zub a vydali se zase dolů, tentokrát do námořního muzea, do kterého máte vstup zdarma.




Po cestě zpět jsme ještě udělali zastávku na Greenwich market, na kterém seženete nejrůznější dobroty a originální kousky oblečení či různých dekorací. Vyzkoušeli jsme tu také vynikající street food. Náš londýnský výlet jsme tentokrát zakončili v architektonicky zajímavé secesní hospůdce The Blackfriar.


Mohlo by se vám líbit

2 Komentářů

  1. Moc pěkné fotky :-) byla jsem tam před pár lety, tak jsem si díky tvému článku mohla zavzpomínat :-) děkuji!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat