Přečteno #3

by - 24.2.19

Ahoj!

Tak tentokrát se zdá, že známá pranostika Březen - za kamna vlezem platit nebude. Podle všeho to totiž vypadá, že nás čeká poměrně teplý březen. Já osobně doufám, že se předpověď nijak nezmění a my si tak budeme moci dál užívat toho nádherně slunečného počasí.


Pokud znáte mou rubriku PŘEČTENO, určitě víte, o čem že se to dnes vůbec dočtete. Jestli mi něco vadilo, tak to byl rozhodně fakt, že jsem málo četla. Pamatuji si, že jako náctileletá jsem preferovala spíše časopisy před samotnými knihami. Na čtení jako takovém rozhodně miluju objevování nových a nových příběhů. Miluju, když si knížku můžu vzít do ruky, když cítím tu typickou vůni knižního papíru...


Nicholas Sparks - Ve tvých očích

Romantické filmy založené na motivech knih od N. Sparkse, jsou prostě klasika. Zatím jsem ale neměla možnost porovnat, jestli se mi líbí víc kniha nebo samotný film. První knížkou, kterou jsem od Sparkse přečetla, je právě kniha Ve tvých očích, která by měla být v budoucnu zfilmovaná. Sparksovy příběhy vás v první polovině knihy prostě moc nechytí (aspoň ty, co jsem četla), kdežto v té druhé polovině se dají věci do pohybu. V knize se setkáte s takovou tou klasickou romantikou, kdy spolu dva lidi chodí na rande, poznávají se, dojde i na první polibek apod. Nechybí ale ani napětí, díky kterému se knížka stává daleko zajímavější. Samotný příběh vypráví o 2 zcela odlišných lidech, Marii a Colinovi, které k sobě zavede osud. Tihle dva k sobě postupně najdou cestu a stává se z nich pár. Celý příběh je zakončený poměrně dramatickou situací, kdy jde samotné Marii i Colinovi o život.

Jak bych knihu hodnotila? 75%

Jojo Moyesová - Krasojezdkyně

Krasojezdkyně se stala první knihou, kterou jsem od téhle spisovatelky četla. Příběh vypráví o čtrnáctileté dívce, která se svým dědečkem žije v Londýně. Osud bohužel malé Sarah nepřeje a ona se tak najednou ocitá odkázaná sama na sebe. Z čeho má ale najednou uživit koně a platit ustájení? Naštěstí jí do života vkročí právnička Natasha a fotograf Mac, kteří si Sarah vezmou do péče. To, co se Sarah zažijí, jim ale přidá pár vrásek na obličeji.

Kdybych měla knihu zhodnotit, rozhodně nijak zvlášť nenadchne ani neurazí. Stejně jako u předchozí knížky se první polovina nezdá nijak zvláštní. Ve druhé části knížky, se ale vlastně začínáte těšit na další kapitoly. To, co by se čtenářům na knize nemuselo zamlouvat, je občasné použití francouzského jazyka bez překladu a také závěr knihy, který mně osobně přišel až příliš dokonalý.

Jak bych knihu hodnotila? 65%

Nicholas Sparks - Život ve dvou

Život ve dvou pro mě nebyla ničím zvláštní knížka. Spíš bych ji zařadila mezi takové klasické oddechovky. Asi preferuji knihy, kde se zkrátka něco děje a kde můžu zažít i trochu té akčnosti. Opět bych ji zařadila mezi knihy, které nenadchnou ani neurazí. Konec knihy je ale opravdu dojemný. A co samotný děj? Ten nám vypráví o mladém podnikateli Russellovi, který se ze dne na den dozví, že ho manželka opouští. Jediné, co ho dokáže udržet při životě je jeho dcera London. Aby toho nebylo málo, Russell se dozvídá, že jeho sestra vážně onemocněla. Jediný člověk, kterému se ale může se vším svěřit je jeho expřítelkyně Emily.

Jak bych knihu hodnotila? 65%

Četli jste některou z knížek? Pokud ano, napište mi váš názor do komentářů!

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů