Ovesná kaše s ovocem

by - 6.2.19

Ahoj!

Tak co? Už máte té zimy po krk a brali byste radši jaro, anebo vám ty nízké teploty vyhovují? Upřímně, já bych už klidně brala to jaro. Už mi totiž začíná vadit, že si naše topení tak nějak topí, jak chce a já kvůli tomu musím nosit rukavice i doma :-D Jsem prostě typ člověka, kterému je pořád zima. A jak to máte vy?

Jestli mě sledujete na instagramu (konkrétně mé instastories), určitě jste zaregistrovali, že se ovesná kaše stala mou oblíbenou snídaní. Vařím si ji vlastně jen o víkendu, protože přes týden sázím na rychlovku - hotovou granolu s mlékem. O víkendu si ale ráda se snídaní vyhraju.


Když se řekne ovesná kaše, hodně lidí si podle mě představí podivnou lepkavou hmotu s ne zrovna nejlahodnější chutí. V Anglii vlastně ovesná kaše patří mezi tradiční snídaně. Jelikož pracuji pro anglickou rodinu, měla jsem tu možnost vidět, jak taková příprava kaše probíhá. Teda, ona to vlastně žádná velká příprava není. Stačí, pouze zalét vločky mlékem nebo vodou, pak už dochutit cukrem nebo nějakým umělým sladidlem, jak to angličani dělají. Takováhle kaše by ale u mě rozhodně neprošla! Proto bych vám dnes ráda poradila, jak si kaši jak se říká "vymazlit", aby se stala jednou z vašich nejoblíbenějších snídaní.

Na ovesnou kaši budeme potřebovat:

ovesné vločky (na jednu porci asi půl hrnku)
mléko (živočišné nebo rostlinné) nebo vodu (asi 1 hrnek)
drcené kakaové boby
sušené brusinky
kustovnici čínskou
oříšky (kešu, pekanové...)
chia semínka
arašídové máslo
skořici
ovoce na ozdobu (mango, kiwi, granátové jablko, hrozny, mandarinky...)


No a postup je opravdu nejjednodušší na světě. Do hrnce si nasypu ovesné vločky, které zaleju mlékem/vodou. Postupně přidám trochu kakaových bobů, brusinek, kustovnice, oříšků (za mě se ke kaši nejlépe hodí kešu), přisypu trošku chia semínek, asi půl lžičky skořice a na závěr přidám asi lžíci arašídového másla. Mezitím, co se mi kaše vaří, si bokem očistím a nakrájím ovoce na ozdobu. Podle mě se ke kaši hodí nejlépe mango s granátovým jablkem, ale záleží čistě na vás, jaké ovoce zvolíte. Jakmile kaše zhoustne, naservíruju ji na talířek spolu s ovocem a malou lžičkou arašídového másla navrch. Tak dobrou chuť!


Podle mě se ke kaši hodí nejlépe mango s granátovým jablkem, ale záleží čistě na vás, jaké ovoce zvolíte. Jakmile kaše zhoustne, naservíruju ji na talířek spolu s ovocem a malou lžičkou arašídového másla navrch. Tak dobrou chuť!


Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli máte ovesnou kaši rádi. A určitě mi napište, pokud můj recept vyzkoušíte!

Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů