A co dál?

by - 5.10.19

Ahoj!

Jak si zatím užíváte říjen? Upřímně, já docela dost a to hlavně kvůli přírodě, která se nádherně vybarvuje. No, ale už tuhle středu si od toho podzimu trošku odpočineme. Přesuneme se totiž do jižní části Evropy a to konkrétně do Itálie, což bude vlastně naše poslední dovolená tento rok. 

Dnes pro vás mám opět takový menší update toho, co se v posledních měsících událo nebo co nás čeká. Navážu tedy na to minulé shrnutí, které jsem vydávala na začátku května. No a co se týče fotek, tak ty jsem nafotila minulý týden a k samotnému článku se vlastně nevztahují. Tak snad vám to nebude vadit. Kdyby vás ale zajímaly fotky k jednotlivým výletům a akcím, mrkněte se dole pod článek, kde budete mít odkazy!


Pokud si dobře vzpomínám, tak květen pro nás nebyl ničím zajímavý. Tentokrát pro nás byl hlavně ve znamení plánování a zařizování naší posvatební akce, kterou jsme pořádali v červnu. I když, ke konci měsíce jsme alespoň na jeden vyrazili objevovat další anglické město - Hastings. Opravdu krásné městečko se nachází na jihu Anglie. Co ale opravdu kazí celkový dojem, jsou nejrůznější atrakce u pláže.

Jak jsem již zmínila v předchozím odstavci, v červnu jsme s manželem uspořádali sešlost pro rodinu a kamarády, kterou jsme nazvali NESVATBA. S akcí jsme byli spokojení. Naštěstí vše vyšlo tak, jak jsme si to představovali, včetně počasí.

V červenci se také nic zvláštního nepřihodilo. Zpestřením měsíce pro nás bylo, když  za námi přiletěla mamka, se kterou jsme objevili další překrásnou část Anglie. Vyrazili jsme totiž do pohádkové oblasti zvané Cotswolds, která je typická pro svou nádhernou přírodu a spoustu malých starodávných vesniček. Pokud budete mít možnost tenhle kraj navštívit, neváhejte!


Na srpen jsme se opravdu těšili, jelikož nás čekaly 2 týdny volna a my tak mohli začít s objevováním další části Evropy. Tentokrát jsme si vybrali Portugalsko. Jako první jsme zamířili na jih do tzv. Algarve, což je nejjižnější část Portugalska. Po pár dnech jsme nasedli na vlak, který nás zavezl do Porta, kde jsme taky strávili nějakou tu dobu. Můžeme říct, že nás Portugalsko uchvátilo. Tak například Porto je podle nás nejkrásnější město, které jsme doposud navštívili. Po tomhle tripu, ale naše cesta ještě neskončila. Vydali jsme se totiž do Česka, jelikož jsme byli pozvaní na svatbu našich kamarádů. Po asi 5 dnech strávených v ČR jsme odletěli zpět do Anglie. Můžu říct, že letošní srpen byl na rozdíl od toho loňského plný aktivit. Hned 2 dny po našem návratu za námi přiletěla ségra a kromě návštěvy Londýna jsme se vydaly také do Harry Potter studií, což byl pro nás nezapomenutelný zážitek.


Září vlastně nebylo kromě jedné akce ničím zvláštní. Asi 3 týdny po té, co jsme se vrátili z Česka jsme zase mohli letět zpět. Čekala nás totiž svatba č. 2. Tentokrát jsme v Česku strávili jen necelé 4 dny. 

No a dostáváme se k říjnu. Jak jsem se zmínila na začátku článku, už tuto středu odlétáme do Itálie. Jelikož máme zařízené ubytování u Lago di Garda, máme v plánu si prohlédnout jeho okolí. Zamíříme ale také do Benátek či do Verony. Na co se opravdu těšíme, je také pravá italská káva a místní speciality. Takže se už teď můžete těšit na článek!


A co nás čeká v příštích měsících? Vlastně ani nevím, jestli jsem se vám o tom v některém z článků už zmínila, ale 7. listopad pro nás bude vlastně zlomový den. Vracíme se totiž zpět do Česka. V Anglii jsme strávili skoro 3 roky a myslíme si, že je nejvyšší čas se v životě posunout o kus dál. Kromě cestovatelských článků z Itálie se tedy můžete těšit i na článek, ve kterém bych ráda celkově shrnula život v Anglii. Myslím, že po 3 letech k tomu mám co říct!

Odkazy na články
 (při kliknutí na jednotlivé články se vám automaticky otevře nové okno se daným článkem)








Mohlo by se vám líbit

0 Komentářů