Moje péče o pleť aneb skincare routine

by - 8.4.18

Ahoj!

Nevím proč, ale mně to počasí prostě nepřeje. Vždycky, když chci nafotit nějaký outfit, tak je venku hnusně. Já na to mám prostě smůlu. Proto jsem na dnešek místo plánovaného outfitového článku, musela připravit něco jiného, no a vybrala jsem právě moji péči o pleť. Dnes se tedy dočtete o tom, jaké přípravky na pleť používám, jak se o ni starám a taky něco málo o problematice mé pleti. Tak pojďme na to!


Hned na začátek Vám řeknu, že u mě v koupelně nenajdete miliony nejrůznějších krémů, čistících gelů, micelárních vod apod. Co se týče samotného čištění pleti, musím říct, že nejsem zrovna nejvzornější...

S pletí jsem začala mít problémy už v pubertě (asi jako každý) a trpěla jsem na akné. Nevím, kolik mi bylo, když mě mamka vzala poprvé ke kosmetičce. Od té doby jsem tam ale chodila pravidelně jednou za měsíc. Postupem času jsem tam však chodit přestala. Musím říct, že i teď se na mé pleti objevují pupínky, ne však v takové míře. Podle mě v tom ale hraje hlavní roli to, že se v mém jídelníčku někdy objeví něco opravdu nezdravého, jako třeba brambůrky :-D Mám odzkoušené, že právě brambůrky společně s alkoholem jsou pro mou pleť snad to nejhorší. S čím mám ale zaručeně největší problém, jsou černé tečky, kterých se prostě nemůžu zbavit. Takže pokud máte někdo osvědčený recept, jak se černých teček zbavit nadobro, určitě mi dejte vědět dolů do komentářů.



A jak vypadá moje ranní a večerní skincare routine? 

Ranní rutina - Musím se přiznat, že ráno to poměrně dost zanedbávám, i když vím, že by se pleť měla vždy po probuzení vyčistit. Ráno si tedy pleť čistím jak se mi chce a když nejsem zrovna líná. Když už, tak sáhnu po micelární vodě a pleť poté opláchnu čistou vodou, případně natřu krémem.

Večerní rutina - Večer se pleť snažím opravdu nezanedbávat a vždy před sprchou sáhnu po micelární vodě od Biodermy z řady Sébium. Pomocí vatového tampónku pleť vyčistím. Ve sprše ji opláchnu vodou a po usušení už jen natřu krémem od stejné značky. Jednou za 2 dny ještě navíc používám čistící gel od Cienu (značka, kterou koupíte v Lidlu, bohužel nevím, jestli se dá sehnat i v ČR), který používám po micelární vodě. Když se sprchuji, gel si jednoduše nanesu na pleť a pomocí čistící gumové houbičky, kterou jsem si pořídila v Primarku, gel vmasíruji do obličeje. Poté opláchnu a opět po vysušení natřu krémem.

Možná se ptáte, co používám k odlíčení make-upu. Já make-up momentálně nepoužívám téměř vůbec, jelikož pracuji v místě bydliště. Když už ale někam cestujeme, já chci vypadat k světu a nalíčím se, make-up pak odličuji vlastně úplně stejným způsobem, jako když si čistím pleť. K odlíčení rtěnky použiju navíc třeba kokosový olej.

Pokud by Vás zajímalo třeba i video na tohle téma, určitě mi dejte vědět.

Jaké přípravky používáte vy? Staráte se o svoji pleť poctivě? Budu ráda za Vaše komentáře!

Mohlo by se vám líbit

5 Komentářů

  1. Černých teček se nezbavíš :D používám pásky na nos a i když něco vytáhnou, žádný zázrak to není :D lidem prý pomáhá ten zelený sugar scrub od Lorealu, ale ačkoliv jej mám ráda, mně tedy s černými tečkami ani nehnul :D

    CZECHHONEY - V.'s World

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle řadu od Biodermy také ráda používám. Z řady mám tři produkty a se všemi jsem nadmíru spokojená :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Biodermu nikdy předtím nepoužívala, ale za těch pár týdnů, co jsem ji začala používat jsem taky spokojená.

      Vymazat
  3. Biodermu chci už dlouho zkusit. :)

    OdpovědětVymazat