Životní vzory

by - 2.7.18

Ahoj!

Dnes Vás po 2 týdnech opět zdravím. Sice jsem tenhle článek měla připravený už na minulý týden, ale jelikož jsem byla v ČR a snažila se vychutnávat každou chvilku, na internet mi tak nějak nezbýval čas. Prostě jsem si chtěla užívat týden s rodinou.

Zdroj: www.pixabay.com
Dnešní článek je tak trochu netradiční a to konkrétně na téma životních vzorů. Na otázku, zda by člověk měl nebo neměl mít nějaký ten vzor, jsou různé názory. Někdo říká, že by každý člověk měl být vzorem sám pro sebe, někdo tvrdí, že bychom měli vzory hledat kolem nás. Naše životní vzory, tedy osoby, ke kterým vzhlížíme, se samozřejmě po celý náš život mění. Jiný vzor jsem měla, když mi bylo 5, i když tenkrát jsem vlastně ani nevěděla, co to vlastně vzor je. Jiný jsem měla taky když mi bylo 15 (tehdy mezi mé vzory patřili nejznámější zpěvačky, herci a podobně, no prostě ty, o kterých jsem si přečetla třeba v časopisech). A jiný vzor mám i teď ve 25 letech.

Ráda bych Vám dnes představila ty své životní vzory. Co se týče rodinné stránky, tak tady jsou pro mě, stejně jako pro spoustu ostatních lidí, velkým vzorem rodiče. Kdo z Vás by jednou nechtěl zabezpečit děti stejně jako vaši? Kdo z Vás by s dětmi nechtěl jezdit po dovolených nebo výletech? Kdo z Vás by svým dětem nechtěl dát to nejlepší? I když vím, že ne každému se poštěstí mít rodiče, se kterými skvěle vychází. Právě pro tuhle skupinku lidí se tak špatné vztahy s rodiči stávají zároveň motivací k lepšímu životu.


Kdo by čekal, že jako další životní vzor uvedu někoho z youtuberů, je na omylu. Ano, youtubeři se v dnešní době stali velkou součástí našich životů. Díky nim nacházíme tu správnou motivaci, inspiraci nebo taky nejrůznější rady, bez čehož bychom v životě vlastně nedosáhli svých vytyčených cílů. Pro mě osobně se takovým dejme tomu kariérním vzorem stala Taťána Kuchařová, tedy dnes už Taťána Gregor Brzobohatá a to ne kvůli tomu, že se stala Miss World, ale právě díky jejímu vyjadřování, životním zkušenostem a taky založení nadace Krása pomoci.

Zdroj: https://www.instagram.com/tatianagregor/
Podle mého názoru by si každý z nás měl najít nějaký ten vzor. Tím nechci říct, že se podle něj musíme oblékat, nosit stejný účes, make-up nebo se stejně chovat. Jde jen o to se od daného člověka v určitých oblastech inspirovat, poučit se z jeho zkušeností apod.

A jak to máte se životními vzory Vy? Našli jste si nějaký nebo jste pro sebe vzorem vy sami? Určitě mi dejte vědět do komentářů, kdo Vás do jisté míry ovlivnil a stal se tak Vašim vzorem.

Mohlo by se vám líbit

3 Komentářů

  1. Moc zajímavé téma :) Mým vzorem je rozhodně moje maminka, protože i přes všechny životní strasti neztratila elán a umí se radovat z maličkostí. Rodina je pro ni to nejdůležitější a jednou bych chtěla bych alespoň z části taková skvělá, milující a podporující máma jako ona. Shodou okolností Táňa také patří k jedné z těch "wonder women", které obdivuji - rozumná, pokorná a přenádherná k tomu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já třeba vždycky měla vzory, u kterých jsem se hodně soustředila na vzhled. A pak jsem měla depky z toho, že tak taky nevypadám. -_- :D Až když jsem si za vzor zvolila téměř normálního člověka. S normální postavou a normálním životem, tak jsem se někam posunula.
    Táňu mám ale dost ráda!

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat